Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Συνεχίζουν τον αγώνα με νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις

Συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό Σωματείο τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») συνεχίζουν τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

Αυτήν τη εβδομάδα έχουν προγραμματισμένες δράσεις σε κοινωφελείς οργανισμούς και κρατικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, χτες πραγματοποίησαν παρέμβαση στην περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ στην Καλαμαριά, ενώ αύριο, Παρασκευή, στις 11 π.μ. προγραμματίζουν κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, απαιτώντας διαγραφή των οφειλών τους, αλλά και κάθε άνεργου - απλήρωτου εργαζόμενου.

Να σημειωθεί ότι στη χτεσινή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή, με μια κλούβα των ΜΑΤ να έχει πάρει θέση έξω από το κτίριο της ΔΕΗ. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων η αστυνομική δύναμη απομακρύνθηκε.

Σύσκεψη για την αλληλεγγύη και την πείρα του αγώνα

Παράλληλα, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση και η Επιτροπή Αλληλεγγύης των εργαζομένων καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τα μέλη τους, Επιτροπές Αγώνα, Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, σε σύσκεψη, την Τρίτη 24/1, στις 6 μ.μ. στο ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Στόχος της σύσκεψης είναι να αναδείξουν την πείρα από τον αγώνα τους, να προβάλουν τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί, να εδραιώσουν την αλληλεγγύη που εκφράστηκε και να συζητήσουν για τη συνέχιση του αγώνα για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ