Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το ΕΚ Λαμίας ανταποκρίνεται στις αξίες της τάξης μας

Ανακοίνωση του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ΛΑΡΚΟ» ενόψει της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί να γίνει η τρίτη Γενική Συνέλευση στο Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ για να αποφασιστεί η ένταξή του σε Εργατικό Κέντρο.

Το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΛΑΡΚΟ», αναφερόμενο στα γεγονότα, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Το κάλεσμα που κάνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας έχει το εξής περιεχόμενο:

1. Καλεί όλα τα Σωματεία να γίνουν μέλη του. Με σκοπό να υπάρχει ένα ΕΚ και να ενοποιηθούν τα Συνδικάτα που είναι διπλά και τριπλά σε κάθε κλάδο στο νομό.

2. Στις εκλογές που θα γίνουν στα Σωματεία, γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές σύντομα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το 1ο του Συνέδριο, διότι η προσωρινή Διοίκηση μόνο αυτή την αρμοδιότητα έχει από το Πρωτοδικείο, να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, να διασφαλίσουμε συμμετοχή από υπαρκτούς εργαζόμενους και όχι με φαντάσματα (...)

3. Οποια Διοίκηση και να εκλεγεί από το 1ο Συνέδριο, όποια παράταξη και να έχει την πλειοψηφία, να είναι μακριά από τη λογική των σεμιναρίων και οποιαδήποτε τακτική φέρνει ως αποτέλεσμα τη διαφθορά, όπως έγινε και στο ΕΚ που διαλύθηκε (...)

Το ΕΚ Λαμίας πρότεινε στο Σωματείο μας να γίνει μέλος του και να βγει μέσα από τη Γενική Συνέλευση επιτροπή που θα συμμετέχει στην προσωρινή Διοίκηση. Αυτό απαντά από μόνο του στην προβοκάτσια που γίνεται πως είναι κομματικό (...) Το ζήτημα είναι γιατί η πλειοψηφία του Σωματείου, η ΔΑΚΕ, δεν συμφωνεί να ενταχθούμε στο ΕΚΛ;

(...) Το ερώτημα είναι, εσείς, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ποιους θα νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας στη Γενική Συνέλευση. (...) Εμείς ως ΕΑΜ (...) σας προτείνουμε να ψηφίσετε την ένταξη του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και στις αξίες της τάξης μας. Το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ είναι υπαρκτό, έχει εργαζόμενους, έχει ιστορία, έχει μέλλον, αν το σώσουμε από τα μονοπάτια που θέλουν να το μπλέξουν η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ που συναινεί με τη στάση του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ