Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικοινωνία Τσίπρα - Ερντογάν

Στο ενδιάμεσο των συναντήσεων με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επί μία ώρα και δέκα λεπτά.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αντικείμενο της συνδιάλεξης ήταν οι «εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό» και «η σημασία που έχει η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ». «Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν να παραμείνουν σταθερά σε επαφή ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης», προστίθεται από πλευράς της κυβέρνησης.

Σημειωτέον, αργότερα και με επόμενη διαρροή από το Μαξίμου, η κυβέρνηση έσπευσε να διαβεβαιώσει: «Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον Τούρκο Πρόεδρο τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Διατύπωσε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι πιθανή λύση στο Κυπριακό θα έχει θετική επίδραση στον κυπριακό λαό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, ο Ελληνας πρωθυπουργός διατύπωσε στον Τούρκο Πρόεδρο τη θέση ότι θα μεταβεί στη Γενεύη μόνο εφόσον διαφανεί πιθανότητα συμφωνίας. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα την παραμονή της Πολυμερούς»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ