Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Νέες κοκορομαχίες για να κρυφτεί η σύμπλευση στα ζητούμενα του κεφαλαίου

Συνεχίζεται η δικομματική κοκορομαχία για μια σειρά ζητήματα που αφορούν το κεφάλαιο, όπως η στελέχωση και λειτουργία του αστικού κράτους, η παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων κ.λπ., ενώ κυβέρνηση και ΝΔ εμφανίζουν μια σειρά από διαφοροποιήσεις πάνω στα ζητήματα αυτά ως «διαχωριστικές γραμμές», για τον εγκλωβισμό του λαού.

Ειδικότερα, μετά και από δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο περί «ρουσφετολογικών προσλήψεων» από πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών έκανε λόγο για «ύβρεις», ενώ η αρμόδια υπουργός, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, παρέπεμψε σε σχετική Ερώτηση που κατετέθη από βουλευτές της ΝΔ την Πέμπτη το απόγευμα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι υπηρεσίες της Βουλής, οπότε «εκεί θα δοθούν και οι απαντήσεις».

Με σημείωμά του, μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να παρουσιάσει την πρόσληψη 6.800 υπαλλήλων, που όπως λέει αφορούν συνολικά αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, σχολικές καθαρίστριες από τους ΟΤΑ, πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και εποχικούς πυροσβέστες, κυριολεκτικά δηλαδή μια «σταγόνα στον ωκεανό» των τεράστιων αναγκών, ως τάχα «ταξική» πολιτική υπέρ του λαού, «ρωτώντας» τη ΝΔ «αν θέλει να υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία και εκπαιδευτικοί στα σχολεία», όταν και οι δυο τους διαδοχικά έχουν απογυμνώσει νοσοκομεία και σχολεία από το απαραίτητο προσωπικό!

Μάλιστα, η κυβέρνηση έσπευσε να «διευκρινίσει» ότι οι 27.000 προσλήψεις «δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι! Είναι απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ», δηλαδή με το γνωστό απαράδεκτο καθεστώς που ισοπεδώνει δικαιώματα και ανακυκλώνει την ανεργία.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα διαχείρισης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «euro2day.gr», ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και οι καταστροφολόγοι για μία ακόμη φορά θα διαψευσθούν» και πρόσθεσε ότι «τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα τις εκλέγει ο λαός για 4 χρόνια και όχι οι δανειστές και τα παράκεντρα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», απαντώντας έτσι και στο αίτημα της ΝΔ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ΝΔ

Από πλευράς της, η ΝΔ κατηγόρησε σε ανακοίνωσή της την κυβέρνηση για «αδυναμία» να δώσει απαντήσεις και ότι επικαλούνται την κοινοβουλευτική διαδικασία, ενώ «είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ευτελίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο «STAR», περιέγραψε εκ νέου το μείγμα διαχείρισης που προκρίνει η αξιωματική αντιπολίτευση ως καταλληλότερο για τη διεύρυνση των κερδών του κεφαλαίου: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την αξιοπιστία να πετύχει καλύτερη συμφωνία. Εμείς θα το κάνουμε αντίστροφα. Πριν πάμε στη διαπραγμάτευση, θα ψηφίσουμε όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, θα στερήσουμε κάθε επιχείρημα από τον Σόιμπλε να μας αρνείται μία καλύτερη συμφωνία και μετά θα πάμε να τον πιέσουμε να έχουμε μία καλύτερη συμφωνία»...

Στο μεταξύ, δείχνοντας την κοινή πρεμούρα με την κυβέρνηση για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, η τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, κατέθεσε δυο Ερωτήσεις για τον τρόπο που θα καλυφθεί «κενό» 188 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα, «από το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ», και για τις καθυστερήσεις στην «επένδυση» του Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org