Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου στη Ν. Υόρκη

Δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της Κύπρου «χωρίς να μπορέσουμε να φτάσουμε έστω και σε μια πλησιέστερη σκέψη πάνω σε αυτά τα θέματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους του επιτελείου του νέου Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Σε συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Μάικ Φλιν, καθώς και με τον νέο επιτελάρχη του Λευκού Οίκου, Ρινς Πρίμπους, συζητήθηκαν το Κυπριακό, αλλά κυρίως «τα θέματα της Μέσης Ανατολής, η πολιτική σταθερότητας και ασφάλειας που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, οι τριμερείς συνεργασίες που κάνουμε στη Μέση Ανατολή, για το πνεύμα και τη δομή ασφάλειας της Ρόδου, καθώς και για τη συνεργασία που κάνουμε για την προστασία των θρησκευτικών και πολιτισμικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής», όπως ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς.

Επίσης, έγινε συνάντηση με τον νέο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς επίσης με ελληνοαμερικανικές και κυπροαμερικανικές οργανώσεις αλλά και με το εβραϊκό λόμπι, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσω της οικοδόμησης αξόνων με κεφάλαια άλλων ζωνών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org