Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με δυνατό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση!

Δεκάδες χώροι δουλειάς βρίσκονται στο επίκεντρο της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος στην Αττική

Σε εργαζόμενους της μονάδας των ΕΛΤΑ Αιγάλεω μίλησε ο Θ. Χιώνης
Σε εργαζόμενους της μονάδας των ΕΛΤΑ Αιγάλεω μίλησε ο Θ. Χιώνης
«Με δυνατό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση για την εργατική εξουσία, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»: Με το σύνθημα αυτό διοργανώνονται καθημερινά αυτές τις μέρες από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ δεκάδες περιοδείες, συσκέψεις, ανοιχτές συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες.

Στόχος της εξόρμησης είναι να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους όλων των κλάδων το κάλεσμα οργάνωσης και πάλης, ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την αστική τάξη και τις συμμαχίες της.

Από την Κυριακή, μάλιστα, αυτή η πλατιά εξόρμηση θα κλιμακωθεί αφού οι Οργανώσεις θα έχουν άλλο ένα όπλο στα χέρια τους: Τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο.

Στη χτεσινή περιοδεία στη μονάδα των ΕΛΤΑ στο Αιγάλεω, με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, η συζήτηση με τους εργαζόμενους άγγιξε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς.

Ο Θ. Χιώνης, συζητώντας με τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν «τα δύσκολα πέρασαν», ότι τώρα «θα πάρει μπρος η οικονομία» και ότι οι εργαζόμενοι «σιγά σιγά θα πάρουν ανάσα». Οπως είπε, ακόμα και οι τελευταίες εξελίξεις με τη διαπραγμάτευση αποδεικνύουν ότι δεν ισχύουν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιβεβαιώνουν ότι θα κλιμακωθεί η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Ειδικά για τις αντιθέσεις που βγαίνουν στην επιφάνεια με αφορμή αυτή τη διαπραγμάτευση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το μέλος της ΚΕ τόνισε ότι υπάρχουν πραγματικές κόντρες στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης, που εμφανίζονται σε ό,τι κι αν συζητούν στα επιτελεία τους. Οπως εξήγησε, αυτά τα παζάρια δείχνουν τους ανταγωνισμούς που υπάρχουν ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες μέσα κι έξω από την ΕΕ και στην ευρύτερη περιοχή. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αυτός ο καβγάς δεν αφορά τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, αφού τα κράτη και οι συμμαχίες τους τσακώνονται για το ποιο τμήμα, ποιας αστικής τάξης, ποιες επιχειρήσεις θα χάσουν λιγότερο ή θα κερδίσουν περισσότερο πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις αντιθέσεις τους, ο πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν πως η εφαρμογή του μνημονίου είναι συμφωνημένη και πως θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, σημείωσε ότι η αντιπολίτευση που κάνουν αυτά τα κόμματα δεν αφορά το αν θα ζήσουν οι εργαζόμενοι με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά για να γίνει η κυβέρνηση πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, στην εφαρμογή όσων όλοι μαζί ψήφισαν με το 3ο μνημόνιο.

Το στέλεχος του Κόμματος αναφέρθηκε επίσης στην κλιμάκωση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς με ευθύνη της συγκυβέρνησης. Οπως είπε, ταυτόχρονα με την κλιμάκωση αυτή «η κυβέρνηση φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και πηγαίνει στο Καστελόριζο με τους φασίστες χρυσαυγίτες, ενώ το ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια έχει γκριζάρει το Αιγαίο και την αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και συνόρων από την Τουρκία τη θεωρεί απλά "ελληνοτουρκικές διαφορές"». Πρόσθεσε ότι αυτές οι επικίνδυνες για όλους τους λαούς εξελίξεις συνδέονται και με το Κυπριακό, όπου ασκείται πίεση για να καταληχθεί η διχοτόμηση του νησιού και μάλιστα με ένα σχέδιο πολύ χειρότερο από το «σχέδιο Ανάν».

Σε ερώτημα για το τι μπορεί να γίνει απέναντι σε όλα αυτά, ο Θ. Χιώνης απάντησε με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν ότι «ελπίδα μέσα στο πλαίσιο του συστήματος, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και μιας οικονομίας που στο επίκεντρό της είναι το κέρδος δεν μπορεί να υπάρξει, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση». Οπως είπε, «ελπίδα μπορεί να υπάρξει μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι παλέψουν μαζί, με μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία με τους αυτοπασχολούμενους και με ισχυρό το ΚΚΕ για να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος, η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία».

Ο Θ. Χιώνης κάλεσε τους εργαζόμενους να μπουν στην πάλη και να σκεφτούν όσα τους λέει το Κόμμα, να εκτιμήσουν ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τις εξελίξεις πάντα από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, από τη σκοπιά της δυνατότητας που έχουν να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής, να ελέγξουν την οικονομία. Οπως είπε, άλλωστε, εκεί βρίσκεται η διέξοδος: «Στην κοινωνικοποίηση, να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια της κοινωνίας, στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας, για να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία. Αυτό είναι δύσκολο, σύνθετο και απαιτητικό. Ομως, οι θυσίες και τα προβλήματα στο σημερινό σύστημα θα είναι πολύ μεγαλύτερα από τις θυσίες και τα προβλήματα για να ανοίξουμε αυτό το δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο και μακρινό, αλλά συνδέεται με την απόφαση των εργαζομένων για οργάνωση και πάλη».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org