Πέμπτη 23 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διπλωματικός πυρετός ενόψει της συνάντησης Κληρίδη - Ντενκτάς

Εντονη διπλωματική κινητικότητα παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, εν όψει της νέας συνάντησης του Προέδρου της Κύπρου Γλ. Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Η συνάντηση, πιθανολογείται ότι θα γίνει στις 8 Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη και πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Κρίσιμη, θεωρείται, η συνάντηση του Ραούφ Ντενκτάς με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν την Τρίτη 28 Αυγούστου στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Οπως δήλωσε ο Ντενκτάς στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», η πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Γλαύκο Κληρίδη θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της συζήτησής του με τον Κόφι Ανάν. Στην ίδια συνέντευξη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε την πρόταση για τη δημιουργία Συνομοσπονδίας στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι η διαμόρφωση των τουρκοκυπριακών θέσεων εν όψει των συναντήσεων θα είναι το αντικείμενο των διαβουλεύσεων της ηγεσίας του ψευδοκράτους με εξαμελή αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που επισκέπτεται από σήμερα τα κατεχόμενα.

Στις 29 Αυγούστου, εξάλλου, φτάνει στην Κύπρο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο και την ίδια μέρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι αυτή η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια όμως, ο Αλβάρο ντε Σότο θα αρχίσει ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων με καθημερινές συναντήσεις τόσο με τον Γλαύκο Κληρίδη, όσο και με τον Ραούφ Ντενκτάς με αντικείμενο τα διαδικαστικά θέματα, αλλά και το περιεχόμενο των συνομιλιών του Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ