Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ενισχυμένη η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο

Ενισχυμένη σε ψήφους και έδρες βγήκε η ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, λαμβάνοντας 36 ψήφους και 3 έδρες στη διοίκηση (από 29 ψήφους και 2 έδρες στις προηγούμενες εκλογές). Η ΔΑΚΕ έλαβε 104 ψήφους (από 100) και 9 έδρες (όσες είχε), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων (κοινό ψηφοδέλτιο από δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και ΠΑΣΟΚ) 40 ψήφους (από 49) και 3 έδρες (από 4).

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, το αποτέλεσμα είναι θετικό, όμως ο συσχετισμός στο ΕΚΚ παραμένει αρνητικός, καθώς η αυτοδυναμία της ΔΑΚΕ μαζί με το άλλο κοινό ψηφοδέλτιο «διαμορφώνουν εχθρικό μπλοκ που θα συνεχίσει να δυσκολεύει την ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης. Με αυτό το συσχετισμό, το ΕΚ Καλαμάτας θα συνεχίσει να δρα προς όφελος των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».

«Η ενίσχυση της ΔΑΣ», τονίζει, «μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα στην υπόθεση της ανασύνταξης του κινήματος, αν συνοδευτεί με μαχητικές πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω, από τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, αν οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι συναντηθούν σε ενιαίο αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ