Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει απόλυση λόγω συμμετοχής στην απεργία

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της
Από τη χθεσινή κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της "Medi Jeunesse" στο Σύνταγμα
Την εταιρεία αισθητικής «Medi Jeunesse» για την απόλυση εργαζόμενης, λόγω της συμμετοχής της στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Χτες το απόγευμα, το σωματείο έκανε κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Σύνταγμα, καταγγέλλοντας την απόλυση αλλά και το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας αποφεύγουν να συναντηθούν με το σωματείο. Το ίδιο έκανε η εργοδοσία και κατά τη χτεσινή κινητοποίηση, ενώ οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις, με αίτημα να παρθεί πίσω η απόλυση.

«Η εταιρεία», σημειώνει το σωματείο, «ανακοίνωσε στην εργαζόμενη ότι απολύεται την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, μόλις η συνάδελφος ενημέρωσε ότι θα συμμετείχε στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη (...) Η συνάδελφος, αρνούμενη τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας, ενημέρωσε το σωματείο, τις κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας και πήγε κανονικά για δουλειά την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη. Δύο ώρες μετά την έναρξη της βάρδιας της, και ενώ η συνάδελφος βρισκόταν στο πόστο της, η εργοδοσία της έστειλε δικαστικό επιμελητή για να της επιδώσει την απόλυση μέσα στο χώρο δουλειάς.

(...) Η αποθράσυνση αυτή των εργοδοτών πατάει στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για χτύπημα συνολικά του δικαιώματος της εργατικής τάξης στη συνδικαλιστική οργάνωση και στο δικαίωμα της απεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ