Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα στα δικαστήρια Καβάλας

Σε συγκέντρωση που προγραμματίζεται σήμερα Τρίτη, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια Καβάλας, για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στα «Λιπάσματα Καβάλας», καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του νομού η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Σήμερα εκδικάζονται οι τακτικές αγωγές αναγνώρισης της ακυρότητας των απολύσεων που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων κατά της εργοδοσίας, που χρησιμοποιώντας ένα νόμο της δεκαετίας του 1920, έκανε μηνύσεις σε εργάτες και τους απόλυσε χωρίς αποζημίωση.

Στο μεταξύ, χτες, εκπρόσωποι του Σωματείου στα Λιπάσματα Καβάλας συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, εισπράττοντας για άλλη μια φορά γενικόλογες «δεσμεύσεις» περί... προστασίας των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Ε. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα υψώσει ασπίδα προστασίας στους εργαζόμενους, τόσο μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει, όσο και με όρους δημόσιας πολιτικής παρέμβασης».

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση επιχειρεί να «κουκουλώσει» τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα. Οπως τονίζει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση «είναι υπεύθυνη για το ότι κανένα αντεργατικό - αντιλαϊκό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) που χρησιμοποιεί η εργοδοσία ενάντια στους εργαζομένους δεν έχει καταργήσει, με αποτέλεσμα ο Λαυρεντιάδης να "παίζει μπάλα" με τις ζωές των εργαζομένων, εκβιάζοντας - τρομοκρατώντας - απολύοντας - αφαιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, για να ενισχύσει την κερδοφορία του. (...) Είναι υπεύθυνη για το ότι με τους επόμενους νόμους που θα ψηφίσει, για τις ομαδικές απολύσεις, για τις ΣΣΕ, για τον καθορισμό του μισθού, για τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και απεργία, για το ότι δίνει το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες, θα δώσει τη χαριστική βολή σε εργαζόμενους που αγωνίζονται».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org