Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην «ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ» (συμφερόντων Γαντζουλα), που δουλεύουν σε εργολαβίες για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, σε Αρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, διεκδικώντας δεδουλευμένα που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ για τον καθένα.

Το πρωί του Σαββάτου προχώρησαν σε κινητοποίηση στην Πρέβεζα, στην περιοχή Πανόραμα Μονολιθίου, όπου ο εργολάβος προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να φέρει άλλο συνεργείο από την περιοχή των Ιωαννίνων για την εκτέλεση των έργων. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν σωματεία και εκπρόσωποι της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη κάνει κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ στην Αρτα και τη Λευκάδα, με τη στήριξη των τοπικών Εργατικών Κέντρων. Εχουν επίσης αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία, στις 8 Δεκέμβρη, στις απεργιακές περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει το Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας. Μέσα από το παράδειγμα του αγώνα τους, το Συνδικάτο διαμηνύει στους εργαζόμενους ότι «όχι μόνο ο αγώνας τους είναι δίκαιος, αλλά και ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αρκεί να παλέψουν ενωμένοι μέχρι τέλους, με ό,τι μέσα διαθέτουν».

Το σωματείο υπογραμμίζει την ευθύνη που έχει και ο όμιλος της ΔΕΗ, «καθώς είναι ο μεγάλος κερδισμένος απ' το φθηνό εργατικό δυναμικό που της εξασφαλίζει ο εκάστοτε εργολάβος», ενώ «χάρη στην κυβέρνηση που έφτιαξε όλο το νομικό οπλοστάσιο που ευνοεί τους επιχειρηματίες, ο κάθε εργολάβος αλωνίζει σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ