Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Σοβαρά ερωτήματα για το θάνατο ασθενούς

Την αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου «για λόγους ασφαλείας» ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση του νοσοκομείου, μέχρι να διερευνηθούν τα αίτια που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση και η μια εξ αυτών - 41 ετών και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών - να καταλήξει προχτές το πρωί, στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, μετά από πολυοργανική ανεπάρκεια. Από χτες το πρωί έχει μεταβεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες των μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη χειρουργήθηκε πριν 10 μέρες για αφαίρεση ορθοπεδικών υλικών (λάμα στο πόδι). Μετά τη χειρουργική επέμβαση διαπιστώθηκε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκτάκτως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Μετά από αυτό το περιστατικό, τα χειρουργεία του νοσοκομείου έκλεισαν. Πραγματοποιήθηκε πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων.

Τα χειρουργεία ξανάνοιξαν την περασμένη Πέμπτη, όπου χειρουργήθηκε άλλη μια γυναίκα (αφαίρεση χολής), η οποία μετά το χειρουργείο εμφάνισε την ίδια εικόνα, αλλά πιο ήπια. Και η δεύτερη ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση, ενώ οι υπόλοιποι τρεις - που ήταν πιο ελαφριά - είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται και από τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολλά. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου αναδεικνύει τα προβλήματα που επικρατούν στις δομές Υγείας του νησιού και συνολικότερα στο χώρο της Υγείας, όπως η συνεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου και των άλλων δομών Υγείας, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org