Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ενίσχυση να γίνει βήμα για να δυναμώσει η μάχη για την αλλαγή συσχετισμού

Ανακοίνωση της ΔΑΣ για την ανάδειξή της σε δεύτερη δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

«Ολους τους συναδέλφους, όλους τους συναγωνιστές που στήριξαν τις θέσεις της ΔΑΣ και τον αγώνα της για τα οξυμένα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων, για την απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από τα δεσμά του κυβερνητικού συνδικαλισμού», χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, με αφορμή τα αποτέλεσμα του 36ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΣ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά, λαμβάνοντας 112 ψήφους και ποσοστό 17,75% (από 91 ψήφους και 13,13% στο προηγούμενο συνέδριο, το 2013), παίρνοντας 15 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο και 2 στην Εκτελεστική Επιτροπή (από 11 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο και 2 στην Εκτελεστική Επιτροπή).

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη «παρά το γεγονός ότι η οργανωμένη νοθεία συνεχίστηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή, ακόμα και μέσα στο Συνέδριο».

«Η δεύτερη θέση που κατέλαβε η ΔΑΣ», τονίζει, «αποκτά ξεχωριστή σημασία αν συνδυαστεί με τη μεγάλη πτώση της ΠΑΣΚΕ, την πτώση της ΔΑΚΕ και με το γεγονός ότι η κυβερνητική παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση / ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η ενίσχυση της ΔΑΣ στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα στην υπόθεση της ανασύνταξης του κινήματος, αν συνοδευτεί με μαχητικές πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω, από τα πρωτοβάθμια Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα, αν οι εργατοϋπάλληλοι του Δημοσίου συναντηθούν σε ενιαίο αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλα τα Σωματεία, τους συνδικαλιστές και τις Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να δυναμώσουν τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο Δημόσιο. Να δυναμώσει η γραμμή σύγκρουσης με το αντιλαϊκό κράτος, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να δυναμώσει κάθε προσπάθεια αναζωογόνησης της λειτουργίας και δράσης των πρωτοβάθμιων Σωματείων, να δυναμώσει η συσπείρωση Σωματείων και συνδικαλιστών στο ΠΑΜΕ, ώστε πιο αποτελεσματικά να οργανωθεί η πάλη για μια ζωή με δικαιώματα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μόνο με οργάνωση, αγώνα και συσπείρωση στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο μπορούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην ταξική πάλη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org