Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η απεργία στα ΜΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μ. μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, καθώς και σε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο, να οργανώσουν τον αγώνα τους "από τα κάτω", ξεπερνώντας στην πράξη τις συμβιβασμένες κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση με το ταξικό εργατικό κίνημα, και συζήτηση για το πώς θα ικανοποιηθούν οι δικές μας κοινωνικές ανάγκες, μακριά από τον "ρεαλισμό" του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους».

Οσον αφορά την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοτών, από την οποία δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και ο ΕΔΟΕΑΠ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογραμμίζουν ότι απαιτείται αγώνας «με κύριο στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους όλου του κλάδου (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς)», «άνοιγμα» των σωματείων σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και να βάζει τέρμα σε κάθε μορφή «μαύρης», ανασφάλιστης, «ελαστικής» εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ