Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητάνε «εθνική γραμμή» με βάση τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Μέσα από το πρίσμα των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης, που υπαγορεύουν πολιτική αναβάθμισης του ρόλου της στην περιοχή, τα αστικά κόμματα αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και στο Κυπριακό, εναποθέτοντας συγχρόνως την υπόθεση της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προτάσσοντας το «εθνικό συμφέρον», ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, συνέστησε χτες στην κυβέρνηση «σοβαρότητα, νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον» στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων και επανέλαβε το αίτημα για άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Χτες, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά προέτρεψε την κυβέρνηση να ζητήσει «ευθύς αμέσως την ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Συνθήκης Λισαβόνας) προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά συμφέροντα αλλά και να θέσει την Ευρώπη ενώπιον των ευθυνών της», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει έναν σοβαρό γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή και οφείλει να τον αξιοποιήσει υπέρ των εθνικών συμφερόντων».

Η Φώφη Γεννηματά επικαλέστηκε και το, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ιμπεριαλισμού και των κάθε φορά επικίνδυνων στοχεύσεών του, διεθνές Δίκαιο, αναγορεύοντάς το σε «βασικό σύμμαχο» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Αγκυρας, ενώ συνέστησε στο ΥΠΕΞ να μην «αυτοπεριορίζει τον ρόλο του σε εκδοτήριο ανακοινώσεων».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του συνέστησε ψυχραιμία και επανέλαβε, στη βάση ακριβώς του κοινού στόχου που μοιράζονται τα αστικά κόμματα, την πρόταση για «να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ώστε οι αποφάσεις να μην είναι στην πλάτη ενός. Να τις πάρουμε όλοι μαζί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ