Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ΖΟΥΡΑΣ»: Σε κινητοποίηση σήμερα, έξω από τα Δικαστήρια της Χαλκίδας, καλεί τους εργαζόμενους το επιχειρησιακό Σωματείο στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», καθώς επιχειρείται ο πλειστηριασμός του εργοστασίου όπου εργαζόταν μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Το Σωματείο επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που επιτρέπουν στους εργοδότες να παίζουν «παιχνίδια» με πτωχεύσεις και πλειστηριασμούς, για να γλιτώνουν χρέη και να προωθούν τους επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς.

ΛΑΡΙΣΑ: Απλήρωτους από τον περασμένο Αύγουστο έχει η δημοτική αρχή Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ κ.ά.) τους 80 και πλέον εργαζόμενους - εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, που προσλήφθηκαν με πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ενώ σε άλλους δήμους οι εργαζόμενοι με το ίδιο πρόγραμμα έχουν πληρωθεί. Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αξιώνει την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλουν, να πληρώνονται κανονικά, καθώς και το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία και όχι με συμβάσεις και προγράμματα.

«CYTA»: Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεταμόρφωση και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του επιχειρησιακού σωματείου, δίνοντας απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις, μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση της εργασίας, τα οποία συνοδεύουν τη διαδικασία πώλησης στην οποία μπαίνει η εταιρεία. Μαζική η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα. Στο πλευρό τους βρέθηκε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), ενώ μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους με αντιπροσωπείες τους ή με ψηφίσματα αλληλεγγύης. Μια μέρα πριν την κινητοποίηση, η εργοδοσία προχώρησε σε δύο νέες απολύσεις, προκαλώντας την οργή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ