Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οργάνωση και πάλη για αποκλειστικά δημόσια καθολική Ασφάλιση

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Οδηγίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε τα εξής:

«Οι εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό με την "Πράσινη Βίβλο" της ΕΕ και τη νομοθεσία των κυβερνήσεων αποδεικνύουν ότι τα επαγγελματικά ταμεία που ενισχύετε παντοιοτρόπως (φοροαπαλλαγές στους εργοδότες κ.λπ.) είναι μέθοδος κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης που εξελίσσεται σε όλα τα κράτη - μέλη.

Προϋπόθεση είναι η ουσιαστική κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, ο περιορισμός της κύριας σε επίπεδα πτωχοκομείου, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και με το τρίτο "αριστερό" μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Είναι μορφή ανταποδοτικής ιδιωτικής ασφάλισης, όπου άμα έχεις, συμμετέχεις - αποκλείονται βέβαια εκατομμύρια άνεργοι, απλήρωτοι, χαμηλόμισθοι, ευέλικτα απασχολούμενοι - χωρίς να ξέρεις πότε, αν και πόσα θα πάρεις. Τα αποθεματικά παίζονται από τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης στα χρηματιστήρια, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις, ενώ πολλά δισεκατομμύρια χάθηκαν ή συντάξεις πετσοκόβονται, όπως στην Ελλάδα.

Το Ασφαλιστικό δεν κλείνει, όπως ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, όσο εργοδοσία και κράτος θα ζητούν νέες απαλλαγές χάριν της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους: Οργάνωση και πάλη για αποκλειστικά δημόσια καθολική Ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ