Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Επτά στρατιωτικοί τραυματίστηκαν (ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός) μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με στόχο μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε άνδρες από την ασφάλεια του Φιλιππινέζου Προέδρου, Ρ. Ντουτέρτε. Η αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν σε στρατιωτική βάση στα νότια της χώρας, την οποία αναμένεται να επισκεφτεί και ο Ντουτέρτε.

ΣΕΟΥΛ.-- «Θα αφήσω στο κοινοβούλιο (να αποφασίσει) τα πάντα σχετικά με το μέλλον μου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου να μειωθεί η θητεία μου», δήλωσε σε χτεσινό της διάγγελμα η Πρόεδρος της Ν. Κορέας, Παρκ Γκεούν-χι, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την παραίτησή της, αρκετούς μήνες μετά το ξέσπασμα ενός σκανδάλου διαφθοράς όπου φέρεται να εμπλέκεται και η Παρκ.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Επιστήμονες εντόπισαν πάνω από 12 κρούσματα της ασθένειες σκορβούτο στην Αυστραλία και τα αποδίδουν στις άσχημες διατροφικές συνήθειες. Το σκορβούτο παλιά ήταν διαδεδομένο στους ναυτικούς και συνδέεται με την πολύ μικρή κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

ΣΑΝΑΑ.-- Ο Πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, κατηγόρησε τους αντικαθεστωτικούς Σιίτες Χούτι ότι «κατέστρεψαν κάθε πιθανότητα για ειρήνευση», μετά την απόφασή τους να προχωρήσουν μονομερώς στη συγκρότηση κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Σανάα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Ο Μπόνφορντ Ντορεράχο, επικεφαλής της αστυνομίας στο Μπουρούντι, ανακοίνωσε το θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό στενού συμβούλου του Προέδρου της χώρας, Πιερ Νκουρουνζίζα, όταν άγνωστοι άνδρες τού έστησαν καρτέρι θανάτου. Το θύμα της επίθεσης, Γουίλι Νγιαμίτγουι, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Μπουζουμπούρα.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ενας στους επτά φορείς του ιού HIV στην Ευρώπη αγνοεί την κατάστασή του, επισημαίνει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χτες στη Στοκχόλμη, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανησυχεί για τον αριθμό - ρεκόρ μολύνσεων στην ήπειρο, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού στη Ρωσία.

ΤΟΚΙΟ.-- Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας διέταξαν χτες τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων κοτόπουλων μετά την εκδήλωση επιβεβαιωμένου κρούσματος ιού της γρίπης των πτηνών, τύπου Η5, σε πτηνοτροφείο στην περιοχή Νιιγκάτα.

MΠΑΝΖΟΥΛ.-- Ολα τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης στην Γκάμπια, που εκφράζουν συμφέροντα που δεν εκπροσωπήθηκαν από την επί 22 χρόνια διακυβέρνηση της δυτικοαφρικανικής χώρας από τον Πρόεδρο Γιαχία Τζάμεχ, συσπειρώθηκαν για πρώτη φορά πίσω από έναν υποψήφιο: Τον Αντάμα Μπάροου του «Ενωμένου Δημοκρατικού Κόμματος», που διεκδικεί την προεδρία στις εκλογές που διεξάγονται αύριο Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ