Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- 24ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία πραγματοποιούν από χτες οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας «Lufthansa», ζητώντας μέση αύξηση 3,7% στους μισθούς 5.400 πιλότων στη Γερμανία επί πέντε χρόνια, ξεκινώντας από το 2012. Η εργοδοσία πρότεινε αυξήσεις της τάξης του 2,5% για έξι χρόνια, μέχρι το 2019. Ετσι προέκυψε η αντιπαράθεση και η προκήρυξη απεργιών.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τυχόν παράταση των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια, θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε χτες ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ, προειδοποιώντας πως η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα αν εγκριθούν οι κυρώσεις. Αφορμή έδωσε η πρόσφατη έγκριση νομοσχεδίου από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, με στόχο την παράταση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια. Ωστόσο, για να καταστεί νόμος το νομοσχέδιο, πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης, καταδικάστηκε χτες από το κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι στη Βρετανία ο 53χρονος ακροδεξιός Τόμας Μέιρ, που δολοφόνησε τη Βρετανίδα βουλευτίνα Τζο Κοξ, μερικές μέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιούνη για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο βόρειο Ισραήλ, εξαιτίας της ασυνήθιστης (για την εποχή) ανομβρίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Από τις πυρκαγιές έχουν καταστραφεί αρκετές δεκάδες σπίτια.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο χτυπήθηκε από πυρά, στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ. Εντεκα ακόμα τραυματίστηκαν. Οι ινδικές αρχές απέδωσαν τα πυρά σε αντάρτες αυτονομιστές. Το τελευταίο τρίμηνο, οι εντάσεις στην περιοχή έχουν αναζωπυρωθεί και οι τόνοι μεταξύ Ινδίας - Πακιστάν ανεβαίνουν.

ΣΕΟΥΛ.-- Οι κυβερνήσεις Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής στρατιωτικών πληροφοριών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του συντονισμού για την αντιμετώπιση της «απειλής» από το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της ΛΔ Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ