Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Οργανώνουν την πάλη για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία

Σε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 φορείς

Από πρόσφατη διαμαρτυρία για το «Λοιμωδών»
Από πρόσφατη διαμαρτυρία για το «Λοιμωδών»
Σύσκεψη των Λαϊκών Επιτροπών Δυτικής Αθήνας, σωματείων και άλλων φορέων με θέμα την οργάνωση της πάλης για την εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της Υγείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/11.

Στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 40 φορείς, γεγονός που μαρτυρά την οξύτητα του προβλήματος στην περιοχή και τις διαθέσεις να υπάρξει οργανωμένη διεκδίκηση. Ανάμεσά τους, το σωματείο εργαζομένων στο «Αττικό» νοσοκομείο, οι σύλλογοι εργαζομένων των δήμων Περιστερίου και Χαϊδαρίου, παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων, σύλλογοι Γυναικών, ενώσεις ΕΒΕ κ.α.

Εισηγητικά ο Γιώτης Σαντζαρίδης, επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω, αναφέρθηκε στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που ζουν και δουλεύουν στη Δυτική Αθήνα από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Ανέδειξε την ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις να υποβαθμίζει όλο και πιο πολύ τις δημόσιες μονάδες Υγείας, στηρίζοντας έτσι την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.

Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, οι Λαϊκές Επιτροπές στην Δυτική Αθήνα σταθερά αναπτύσσουν τη δράση τους με διάφορες μορφές, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από αυτήν τη δράση μεταφέρθηκε πλούσια πείρα και στη σύσκεψη της Παρασκευής 11/11. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί μαζική κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας, πρώην «Λοιμωδών», αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μετά το κλείσιμό του.

Στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργατόκοσμος της Δυτικής Αθήνας, όταν χρειαστεί να πάει σε ένα νοσοκομείο, να βρει γιατρό, ακόμη και για να πάρει τα φάρμακά του. Αποτυπώθηκε, επίσης, το πόσο βαθιά βάζουν το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν ακόμα μια φορά για τα φάρμακα, τις εξετάσεις, τις επισκέψεις σε γιατρούς στο δήθεν δημόσιο σύστημα Υγείας.

Οι Λαϊκές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας και οι υπόλοιποι φορείς που πήραν μέρος στη σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για όλα αυτά τα ζητήματα αύριο Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στο Χαϊδάρι (πλ. Δημαρχείου). Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, θα αναπτυχθεί πλούσια δράση σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, σε χώρους δουλειάς, στα ΠΕΔΥ, στους χώρους ιδιωτικής Υγείας κ.ά., με στόχο να αναδειχθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα που βιώνουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί: Τη Δευτέρα 21/11, σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Πετρούπολης για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό - φορολογικό και τις επιπτώσεις τους στις παροχές Υγείας. Την Τετάρτη 23/11, στις 8 π.μ., κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Τη Δευτέρα 28/11, στις 9 π.μ., κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου στο ΙΚΑ Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ