Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνές σεμινάριο για τη γυναικεία ανισοτιμία και την πάλη των κομμουνιστών

Σήμερα και αύριο (10 και 11 Νοέμβρη 2016) πραγματοποιείται στην Αθήνα σεμινάριο με θέμα «Η γυναικεία ανισοτιμία στην ΕΕ και τον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο. Η πάλη των κομμουνιστών», που φιλοξενείται από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Τη συζήτηση θα απασχολήσει η ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση των ΚΚ για το γυναικείο ζήτημα στις σύγχρονες συνθήκες όξυνσης της επίθεσης των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών διακρατικών ενώσεων, των αστικών τάξεων σε κάθε χώρα. Επίσης, πώς η εξειδίκευση της δουλειάς στις γυναίκες συμβάλλει στην οικοδόμηση των ΚΚ στην εργατική τάξη στην ενίσχυση των αγωνιστικών δεσμών τους μ' αυτήν.

Το σεμινάριο θα ανοίξει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Την εισηγητική ομιλία θα κάνει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο σεμινάριο έχουν δηλώσει συμμετοχή τα παρακάτω 20 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: ΚΚ Βενεζουέλας, Ενωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών, Βραζιλιάνικο ΚΚ, ΚΚΕ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μ), Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών της Ισπανίας, ΚΚ, Ιταλία, Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, ΚΚ Μεξικού, ΚΚ Ν. Αφρικής, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ Σουηδίας, ΚΚ, Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ