Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ενωτικοί» Ομπάμα και Κλίντον

Η Κλίντον εμφανώς λυπημένη από την αποτυχία της

Copyright 2016 The Associated

Η Κλίντον εμφανώς λυπημένη από την αποτυχία της
Ο Πρόεδρος Ομπάμα συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Τραμπ και τον προσκάλεσε σήμερα (Πέμπτη) στο Λευκό Οίκο, για να συζητήσουν τη διασφάλιση της «ομαλής μετάβασης της εξουσίας». «Δεν είναι μυστικό οι διαφορές που έχουμε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος και εγώ», είπε, τονίζοντας ότι διαφορές είχε και με τον προκάτοχό του Τζ. Ου. Μπους, αλλά ξεπεράστηκαν «με επαγγελματισμό» διασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση εξουσίας.

Ο Ομπάμα τηλεφώνησε επίσης στην ηττημένη των εκλογών, Χίλαρι Κλίντον, την οποία συνεχάρη για την προεκλογική της εκστρατεία. Σε ομιλία που εκφώνησε αργότερα χτες το απόγευμα εξήρε τον δημόσιο βίο της Χ. Κλίντον, αλλά και την προεκλογική της εκστρατεία. «Είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο. Δεν είμαστε Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί. Είμαστε πρώτα Αμερικανοί, είμαστε πρώτα πατριώτες...» κατέληξε ο Ομπάμα.

Η Κλίντον, από την πλευρά της, αναγνώρισε την ήττα, δηλώνοντας έτοιμη να συνεργαστεί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο... «για το καλό της χώρας». Σημείωσε πως το εκλογικό αποτέλεσμα κατέδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι «πιο διχασμένες απ' όσο πιστεύαμε...». Κάλεσε τους υποστηρικτές της «να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα και να δούμε το μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ