Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Εύθραυστοι συμβιβασμοί και διελκυστίδα για τις διοικήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ανταγωνισμοί και οι επιχειρηματικές κόντρες γύρω από το έλεγχο των διοικήσεων στους εγχώριους τραπεζικούς ομίλους, με επίκεντρο των διεργασιών την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ).

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η χτεσινή συνεδρίαση της ΕΤΕ με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία, και κατά πληροφορίες με μοναδική αρνητική ψήφο αυτή του εκπροσώπου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) επέλεξε και πάλι για τη θέση του Προέδρου τον Π. Θωμόπουλο και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λ. Φραγκιαδάκη.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση, το ΤΧΣ που αποτελεί τον μεγαλομέτοχο της ΕΤΕ με ποσοστό 40,2% ανακοίνωσε ότι «εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομαλή συνεργασία μεταξύ του ΔΣ της τράπεζας και του βασικού μετόχου είναι καθοριστική». Είναι δηλαδή φανερό το γεγονός ότι οι όποιο συμβιβασμοί είναι πρόσκαιροι, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Λ. Φραγκιαδάκης δήλωσε ότι «η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει δυναμικά την υλοποίηση της στρατηγικής της με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των δράσεων του σχεδίου αναδιάρθρωσης». Επιπλέον, δήλωσε ότι, η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικού μετόχου, θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το βασικό μέτοχο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ