Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνές σεμινάριο για τη γυναικεία ανισοτιμία και την πάλη των κομμουνιστών

Στις 10 και 11 Νοέμβρη 2016, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Η γυναικεία ανισοτιμία στην ΕΕ και τον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο. Η πάλη των κομμουνιστών», που φιλοξενείται από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Τη συζήτηση θα απασχολήσει η ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση των ΚΚ για το γυναικείο ζήτημα στις σύγχρονες συνθήκες όξυνσης της επίθεσης των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών διακρατικών ενώσεων, των αστικών τάξεων σε κάθε χώρα. Επίσης, πώς η εξειδίκευση της δουλειάς στις γυναίκες συμβάλλει στην οικοδόμηση των ΚΚ στην εργατική τάξη στην ενίσχυση των αγωνιστικών δεσμών τους μ' αυτήν.

Το σεμινάριο θα ανοίξει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Την εισηγητική ομιλία θα πραγματοποιήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο σεμινάριο έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής τα εξής 20 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: ΚΚ Βενεζουέλας, Ενωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα Βούλγαρων Κομμουνιστών, Βραζιλιάνικο ΚΚ, ΚΚΕ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μ), Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών της Ισπανίας, ΚΚ, Ιταλία, Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζαχστάν, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, ΚΚ Μεξικού, ΚΚ Ν. Αφρικής, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ Σουηδίας, ΚΚ, Τουρκία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org