Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζει τις καθημερινές επαφές και συναντήσεις ο Αμερικανός πρέσβης

Στο πλαίσιο των έντονων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο Αμερικανός Πρέσβης Τζ. Πίατ, ενόψει και της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, μετά τις επαφές του με τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον Π. Καμμένο και τον Γ. Δραγασάκη, αλλά και το πρόσφατο δείπνο που παρέθεσε σε στελέχη αστικών κομμάτων, χτες συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.

Οπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Τύπου, στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που παζαρεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιδιώκοντας να προωθήσει τους σχεδιασμούς της εγχώριας αστικής τάξης και του ευρωΝΑΤΟικού πλαισίου εντός του οποίου κινείται, σπρώχνοντας ταυτόχρονα το λαό και τη χώρα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που τρέχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Δίνοντας το στίγμα, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε πως «προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» και πως η συζήτηση είχε «ενημερωτικό χαρακτήρα σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση στις δύο χώρες, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη, όπως η οικονομική κρίση και το Προσφυγικό, αλλά και τα προβλήματα από την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου «επισήμανε ότι η επιτυχία της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με την επιτυχία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας «σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα περιπεπλεγμένη περιοχή», ενώ εξέφρασε «παράλληλα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών».

Μετά τη συνάντηση, ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι «είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον πρέσβη, και ως προπομπό του Προέδρου Ομπάμα που επισκέπτεται τη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα». Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης ευχήθηκε «από καρδιάς να είναι πολύ επιτυχημένη η θητεία του στη Ελλάδα», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αν λάβει κανείς υπόψη το μέχρι τώρα ιστορικό του νέου Αμερικανού πρέσβη (από τους αφανείς πρωταγωνιστές για τις δραματικές εξελίξεις σε βάρος του λαού της Ουκρανίας κ.λπ.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ