Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον ΔΣΕ

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιεί η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, σε όλους τους νομούς της περιοχής.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η εκδήλωση για το έκτακτο στρατοδικείο στο Μεσολόγγι, το Σάββατο 22/10, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν όσων σύρθηκαν στα στρατοδικεία της αστικής τάξης, επειδή συμμετείχαν στη λαϊκή υπόθεση, όσων στάθηκαν με αξιοπρέπεια και λεβεντιά, όσων εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν, αλλά και προς τιμήν όσων εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την αλληλεγγύη τους, που προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, στους δικηγόρους που παρείχαν νομική στήριξη αφιλοκερδώς. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης απαγγελία ποιήματος, αναφορά στους εκτελεσμένους αγωνιστές, κατάθεση στεφάνου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, την Κυριακή 23/10, οι Οργανώσεις Ηλείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση στη Ζαχάρω, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν της δράσης του ΔΣΕ στη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και του Νίκου Γκότση, αντισυνταγματάρχη, διευθυντή δικαστικού της 3ης Μεραρχίας, δικηγόρου, και του Γιώργη Τζαμαλούκα, χειρουργού, γνωστού ως «πατέρα της αντάρτικης χειρουργικής», που καταγόταν από κει. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Αλλες εκδηλώσεις

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών (Φωκαίας 26), η ΚΟΒ Κατασκευών Πάτρας παρουσιάζει τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70χρονα του ΔΣΕ. Θα μιλήσεις ο Δημήτρης Βελόνας, μέλος του ΤΓ Πάτρας του ΚΚΕ.

-- Στις 13.00, στην Τ10, η ΚΟΒ και οι ΟΒ των Παιδαγωγικών Σχολών Πάτρας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ: Το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου», με ομιλήτρια την Δώρα Σιαδήμα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στις 12.30, στο Τμήμα Νοσηλευτικής, η ΚΟΒ ΤΕΙ και η ΟΒ ΣΕΥΠ θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Γ. Τζαμαλούκα «Ενάντια στο θάνατο στο Γράμμο και το Βίτσι». Την παρουσίαση θα κάνει η Κωνσταντίνα Πέττα, μέλος της ΤΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας.

-- Οι ΚΟΒ Πόλης και Υπαίθρου Πύργου διοργανώνουν στις 19.30, στην αίθουσα της ΠΕΔ, εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τεφάνης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Ηλείας.

-- Η ΚΟΒ Γουμέρου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στο καφενείο του Γιώργη Παπαδόπουλου στην Αγία Αννα, στις 19.30, με ομιλητή τον Αγγελο Κολόσακα, μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

-- Στις 20.30, στο Κοινοτικό Γραφείο του Αγ. Κήρυκα, η ΚΟΒ Αν. Ζακύνθου πραγματοποιεί σύσκεψη με την μπροσούρα του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, «23+ παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941-49» και ομιλητή τον Νίκο Μπελούση, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org