Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χοντροκομμένη προσπάθεια χειραγώγησης του λαού

Αξιοσημείωτη... επιμονή να θέτει στη δημόσια συζήτηση το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου επιδεικνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θέμα χτες, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει. Εχουμε μπροστά μας τρία βασικά θέματα: Ποσοτική χαλάρωση, το χρέος, τα πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2018. Αν βγουν αυτά θα έχουμε μια εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε, υπερασπιζόμενος την ήδη εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική για την υπηρέτηση των «βασικών θεμάτων» που ιεραρχεί το κεφάλαιο και υποστηρίζοντας ότι τάχα έχει να ωφεληθεί και ο λαός από την επίτευξή τους.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο Ασφαλιστικό - λαιμητόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση, έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση στο πλαίσιο συμβιβαστικής και επώδυνης συμφωνίας, χαρακτηρίζοντάς το «πολιτική ήττα». Εντούτοις, κι εδώ, ισχυριζόμενος ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε μέσα στο 2017 ίσως και να μπορέσει να δοθεί η 13η σύνταξη, επιχείρησε να καλλιεργήσει αυταπάτες για τα... καλύτερα που δήθεν έρχονται αν ο λαός στρατευτεί στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης κι αποδεχτεί τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενά της.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει. «Δεν με ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, με ενδιαφέρει να μην υπάρχει ανασχηματισμός στο πρόγραμμά μας», δήλωσε.

Υπηρετώντας την ίδια προσπάθεια χειραγώγησης του λαού στα όσα υπαγορεύει η προσπάθεια ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ρ/σ «Αθήνα 9,84» ανέφερε: «Το ζήτημα του χρέους είναι η Ιθάκη αυτής της κυβέρνησης και πιστεύω ότι είναι και η Ιθάκη της Ελλάδας. Η κυβέρνηση αφού πήγε σε εκείνο το συμβιβασμό, θα πρέπει να ολοκληρώσει μέσα στο χρόνο αυτό τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε αυτήν την υπόθεση και να αναγκάσει και για λόγους ηθικής, αρχών, πολιτικούς και άλλους πολλούς λόγους, όλους αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, να ασκήσουν την πίεση που πρέπει να ασκήσουν για να κλείσει αυτή η ιστορία. Συνεπώς, πρέπει να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org