Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Προχωρά η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΝ, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του αρχηγού του Ναυτικού της Βουλγαρίας. Η επίσκεψη έγινε ταυτόχρονα με τη μετάβαση του διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Βουλγαρίας στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, για να συζητήσουν θέματα «αμυντικής συνεργασίας», «αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές στο χώρο των Βαλκανίων» και την «περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας των Στρατών Ξηράς Ελλάδας και Βουλγαρίας».

Επαφές συνδεόμενες άμεσα με την προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επιτύχει γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, οικοδομώντας άξονες με άλλες αστικές τάξεις και στην περιοχή των Βαλκανίων, διεκδικώντας και εδώ το ρόλο «προπυργίου» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών τους.

Σε αυτή τη βάση, ο Ελληνας Α/ΓΕΝ συζήτησε με τον ομόλογό του «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών». Επισκέφθηκε τη Ναυτική Ακαδημία Βουλγαρίας και τις Ναυτικές Βάσεις Μπουργκάς (Πύργος) και Βάρνας. Επιπρόσθετα, κατά την εν λόγω επίσκεψη, οι δύο Α/ΓΕΝ συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο υπουργείων Αμυνας, που αφορά στην επιβίβαση στελεχών του βουλγαρικού Ναυτικού επί πλοίων του ΠΝ, κατά τη συμμετοχή τους σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org