Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Είχα ακούσει ότι ο Λαγός είχε μιλήσει για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες»

Με την κατάθεση του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αχμεντ Αμπού Χάμεντ συνεχίστηκε χτες η δίκη

Με την κατάθεση αυτή τη φορά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αχμεντ Αμπού Χάμεντ, που υπέστη μαζί με τους άλλους αλιεργάτες την άγρια δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο Πέραμα, άρχισε χτες η δίκη.

Ο μάρτυρας, περιγράφοντας την αγριότητα της επίθεσης από τους χρυσαυγίτες που συμμετείχαν, «περίπου 15 που χτυπούσαν με ξύλα, πέτρες και σίδερα την πόρτα και το παράθυρο του σπιτιού» του, μίλησε για σεισμό που νόμιζε ότι έγινε και ξύπνησε. Κατέθεσε και αυτός ότι κάποιοι από το τάγμα εφόδου φορούσαν μπλούζες της ΧΑ: «Οταν είδα τα γράμματα, ήξερα πως είναι η Χρυσή Αυγή. Ξέρω το γράμμα Χ». Περιέγραψε, επίσης, τον έναν από αυτούς που φαινόταν σαν να ήταν αρχηγός, φώναζε και έβριζε πιο πολύ από τους άλλους, «έλα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χρυσή Αυγή» κραύγαζε.

Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας επαναλάμβανε ότι αν έβγαιναν έξω θα πέθαιναν, θα τους σκότωναν, ενώ μίλησε στο δικαστήριο για το φόβο και το άγχος που τους είχε κυριεύσει. Μάλιστα, ανέφερε στο δικαστήριο για τον Αιγύπτιο αλιεργάτη Αμπουζίντ, που κοιμόνταν στην ταράτσα του σπιτιού: «Από πάνω μέχρι κάτω στα αίματα. Ελεγε: "Θα πεθάνω, να με προλάβετε...". Μόνο αυτές τις δύο φράσεις. Δεν φαινόταν ούτε το πρόσωπό του ούτε το κεφάλι του από το πολύ αίμα»...

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο λόγος για τον οποίο πιστεύει ότι τους επιτέθηκε η ΧΑ, που έχει ακούσει ότι χτυπάει ξένους, είναι ότι «είμαστε μελαψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα». Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης είπε για τους χρυσαυγίτες που έχει αναγνωρίσει στο ΑΤ Κερατσινίου, ότι «τους είδα φάτσα με φάτσα». Περιέγραψε επίσης και άλλους τρεις χρυσαυγίτες. Μάλιστα, ρωτήθηκε γιατί η πρώτη κατάθεσή του (στην Αστυνομία) δεν γράφει για Χρυσή Αυγή. «Εγώ το είπα, για τη Χρυσή Αυγή», είπε ο μάρτυρας. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην προχωρήσει η διαδικασία αναγνώρισης και να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση, γιατί έλειπε και πάλι ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους, ο Δ. Αγριογιάννης.

Ο μάρτυρας, καταθέτοντας στο δικαστήριο για το πώς ήρθε στη χώρα, για τους Αιγύπτιους ψαράδες που δουλεύουν σε ψαροκάικα, αναφέρθηκε σε συμβόλαια με την Αίγυπτο (διακρατικές συμφωνίες). Είπε στο δικαστήριο για έμπορο που έχει ψαράδικο στο Πέραμα και όταν έβλεπε Αιγύπτιο ψαρά στην ιχθυόσκαλα (πριν από τη δολοφονική επίθεση), μιλούσε άσχημα και του έλεγε να φύγει από τη χώρα... Απαντώντας επίσης σε ερώτηση, είπε στο δικαστήριο ότι άκουσε πως λίγες ώρες πριν την άγρια δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν, ο Γ. Λαγός (ο χρυσαυγίτης βουλευτής) είχε μιλήσει γι' αυτούς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, που πουλάνε ψάρια και κάνουν ό,τι θέλουν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ