Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
«Το Φεστιβάλ αγκαλιάζει την αγωνιζόμενη νεολαία»

Για τη χτεσινή πρώτη μέρα σε δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM» ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας, Ηρακλής Τσαβδαρίδης, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Θεωρούμε το άνοιγμα αυτού του Φεστιβάλ πετυχημένο με την παρέλαση άνω των 100 αντιπροσωπειών, από αντίστοιχο αριθμό χωρών. Μέσα σ' αυτούς και η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ από την Ελλάδα. Σήμερα οδεύουμε προς το πολιτικό άνοιγμα του Φεστιβάλ με τα κέντρα συζήτησης, με τα δεκάδες θέματα που θα συζητήσει το Φεστιβάλ με τους χιλιάδες αντιπροσώπους, για να δημιουργήσει ένα έδαφος κοινής δράσης πάνω στις κοινές ανησυχίες και στα κοινά όνειρα που έχουν οι νέοι του κόσμου.

Πιστεύουμε μέσα από την ιστορική συνέχεια αυτού του θεσμού και στο Αλγέρι, θα δοθεί μια ηχηρή απάντηση προς τον ιμπεριαλισμό, στους μηχανισμούς του και στα σχέδια που απεργάζεται καθημερινά. Θα δοθεί και απάντηση σ' αυτούς που προσπάθησαν να υπονομεύσουν, και συνεχίζουν και αυτές τις μέρες, αυτό το Φεστιβάλ σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Είναι γεγονός ότι ενοχλεί αυτό το Φεστιβάλ. Θεωρούμε ότι αυτό το Φεστιβάλ έρχεται να αγκαλιάσει τους νέους και τους φοιτητές της Αλγερίας και αυτούς που αγωνίζονται στους δρόμους σε διάφορα σημεία της Αλγερίας αλλά και όλους τους νέους, με τους οποίους μας συνδέουν αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του Φεστιβάλ, όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με επιτυχία στην κορύφωση αυτού του μεγαλύτερου σε παγκόσμια κλίμακα νεολαιίστικου ραντεβού, αντιιμπεριαλιστικού ραντεβού της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ