Πέθανε στις 6/8 και κηδεύτηκε προχθές στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λιθακιά Ζακύνθου, σε ηλικία 76 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ Αντώνης Δρογγίτης.
Παιδί φτωχής οικογένειας, ένιωσε στο πετσί του την αδικία και την εκμετάλλευση και από τα νεανικά του χρόνια ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ και πήρε δραστήρια μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα. Πλήρωσε το τίμημα γι' αυτή του την προσφορά και έζησε για κάποια χρόνια τον «εκπολιτισμό του νέου Παρθενώνα», όπως είχε χαρακτηρίσει τη Μακρόνησο η άρχουσα τάξη.
Ηταν παρών και στη μεγάλη σφαγή του Μακρονησιού το 1948. Τον γνωρίσαμε στη μεταπολίτευση στην πρώτη γραμμή να πρωτοστατεί για το στήσιμο της Κομματικής Οργάνωσης Αργυρούπολης, σε μια περίοδο που ακόμη όλα τα έσκιαζε η φοβέρα. Πρωτοπόρος και στο στήσιμο του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Αργυρούπολης, πρώτος και στη σύγκρουση με την αστυνομία για την κατάθεση του πρώτου στεφανιού στις 25 Μάρτη του '75, που ακόμα απαγορευόταν, και κάθισε 2 βραδιές στα κρατητήρια του Καλαμακίου.
Πιστός ως το τέλος της ζωής του, παρά την αρρώστια του, πρωτοστατούσε και στο νησί του σε όλες τις δραστηριότητες του Κόμματος. Εμείς οι σύντροφοί του από την Αργυρούπολη θα τον θυμόμαστε για πάντα και του υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για τα ιδανικά που ανάλωσε και αυτός όλη του τη ζωή.
Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Αργυρούπολης του ΚΚΕ