Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ευρωπαϊκή σύμπνοια (ή «τραβάτε με κι ας κλαίω»)

Ολο και πιο φανερή γίνεται η συνεργασία (ή μάλλον συνέργεια) της κυβέρνησης με τις υπόλοιπες της ΕΕ για τη θέσπιση μέτρων όλο και πιο αντιλαϊκών, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πραγματικών αφεντικών της Ευρώπης, δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου.

Τελικά, ολόκληρη η θεσμική οργάνωση της ΕΕ λειτουργεί σαν σύστημα παροχής άλλοθι προς τις επιμέρους κυβερνήσεις, ώστε να μπορεί να επικαλείται η καθεμία προς το λαό της χώρας της, σαν δικαιολογία για τα μέτρα που παίρνει σε βάρος του, τις οδηγίες της ΕΕ, σαν να μην είναι όλες μαζί αυτές οι κυβερνήσεις που συναποφασίζουν τα μέτρα αυτά και τα επικυρώνουν μετά στο εσωτερικό των χωρών τους.

Ετσι, μετά τις διάφορες επαφές και συσκέψεις των εκπροσώπων της Δημόσιας Τάξης των... εταίρων (στην «εταιρία» των οποίων οι λαοί δε συμμετέχουν), μετά και τη μεγαλειώδη διαδήλωση στη Γένοβα, μας έρχεται και στη χώρα μας, με το σχέδιο νόμου που προβλέπεται να κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή, το καθεστώς της ουσιαστικής απαγόρευσης των λαϊκών αντιδράσεων με τον ασφυκτικό έλεγχο και περιορισμό των διαδηλώσεων από τις αρχές. Οπως πάντα, σε όλα τα σχεδιαζόμενα κατά καιρούς αντιλαϊκά μέτρα, το νομοσχέδιο βαφτίστηκε... σκέψεις μέτρων πάνω στις οποίες θα γίνεται ο απαραίτητος... διάλογος.

Διερωτάται κανείς, γιατί πάντοτε αυτές οι... σκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων είναι διαποτισμένες από αντιλαϊκές αντιλήψεις και ποτέ αυτοί δε σκέφτονται φιλολαϊκά;

Επίσης, μετά την παλλαϊκή αντίδραση στο (αντι)ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βρέθηκε τώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να δώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με απόφαση για εξομοίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών. Κατά περίεργο δε τρόπο, αυτό ερμηνεύεται αυτόματα σαν υποχρέωση αύξησης των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες και όχι μείωσης των ορίων των ανδρών.

Βέβαια, οι διάφοροι κυβερνητικοί εκπρόσωποι φροντίζουν ήδη να μη μας τρομάξουν, ώστε να μην αντιδράσουμε, λέγοντας ότι οι ερμηνείες που δίνονται είναι υπερβολικές και, εν πάση περιπτώσει, ό,τι μέτρο ληφθεί θα εφαρμοστεί... σιγά - σιγά, ώστε να μη μας έρθει απότομα. Θα μας τη φέρουν δηλαδή με το μαλακό.

Ε, λοιπόν όχι. Ο ελληνικός λαός, όπως και οι υπόλοιποι λαοί, δεν είναι πια διατεθειμένος να δεχτεί άλλες κλοτσιές, μαλακές ή σκληρές. Αυτό θα το δουν οι αρμόδιοι σύντομα, όταν εμφανίσουν τα νομοσχέδιά τους.


Αθανάσιος ΠΑΠΑΣΙΛΕΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ