Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Παρεμβάσεις σήμερα για τους παιδικούς σταθμούς

Στη 1 μ.μ. στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Κινητοποίηση το απόγευμα και στα Χανιά

Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας για τους παιδικούς σταθμούς
Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας για τους παιδικούς σταθμούς
Με δύο παράλληλες παραστάσεις διαμαρτυρίας, σήμερα, στη 1 μ.μ., στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14 - 16) και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (Κατεχάκη 56) Σωματεία Εργαζομένων, Σύλλογοι Γονέων και Γυναικών διεκδικούν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή. Συνδικάτα και φορείς κινητοποιούνται ενάντια στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών και απαιτούν σύγχρονους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, στελεχωμένους με εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.

Στον Πειραιά την κινητοποίηση οργανώνουν από κοινού το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Ρέντη και Περάματος, ο ΟΦΟΝ και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ σε Κορυδαλλό, Νίκαια, Πειραιά, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα.

Η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής γίνεται από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, την Ενωση Γονέων Δήμου Καισαριανής, το Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών Ζωγράφου και τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ σε Καισαριανή, Βύρωνα, Ζωγράφου, Ηλιούπολη και Δάφνη - Υμηττό.

Ανάλογη διαμαρτυρία οργανώνεται σήμερα, Τετάρτη, και στα Χανιά, στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία των Σωματείων Οικοδόμων, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Επισιτισμού, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικών Επισκεπτών και Τροφίμων - Ποτών. Οπως καταγγέλλουν, στο Δήμο Χανίων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ), από τις 1.542 οικογένειες που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα, δεκτές έγιναν μόλις οι 927. Δηλαδή, 615 οικογένειες μένουν εκτός ΕΕΤΑΑ.

Από τις 927 δεκτές αιτήσεις του προγράμματος, οι 426 θέσεις επιδοτούνται στο Δήμο Χανίων (45,95% του προγράμματος) και οι 501 σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς (54,05% του προγράμματος). Ο Δήμος Χανίων, από τις συνολικά 742 θέσεις που μπορούν να καλύψουν οι δομές του (νήπια και βρέφη), έχει παραχωρήσει τις 426 στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ και παραμένουν διαθέσιμες 316 θέσεις βρεφών και νηπίων. Οπως σημειώνουν τα σωματεία, το σύνολο των αιτήσεων που έγιναν σε ΕΣΠΑ και δήμο είναι 2.665 και από αυτές έγιναν δεκτές οι 1.243, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσες αιτήσεις έγιναν ταυτόχρονα στα δύο προγράμματα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org