Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Απεργία κήρυξε για αύριο Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας, στις 10.30 το πρωί και σ' αυτήν καλούν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για την απεργία, οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα «Παμμακάριστος» είναι απλήρωτοι οκτώ μήνες, στο «Χατζηπάτρειο - ΚΑΣΠ» δέκα μήνες, στο ΠΕΓΚΑΠ 18 μήνες, στο «Ερμής» σχεδόν δύο χρόνια, στο ΕΓΝΥΑ οκτώ μήνες και στο «Μαργαρίτα» 13 μήνες. Το ΣΕΜΙΣΕΑ καταγγέλλει τη γενικευμένη απληρωσιά, καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή «που έδωσαν περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση» και καλλιεργούν εφησυχασμό.

Εκτός από την πληρωμή των δεδουλευμένων, το σωματείο διεκδικεί καμιά μείωση μισθών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να ανοίξουν όλα τα τμήματα των κέντρων που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις διευρυμένες ανάγκες, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους.

Για όλα αυτά τα ζητήματα και τον παραπέρα σχεδιασμό του αγώνα, το ΣΕΜΙΣΕΑ καλεί σε γενική συνέλευση την Κυριακή 2 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org