Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ «UNIFY»
«Ανήθικη» η πολιτική δράση στο χώρο δουλειάς!

«Οποιος εργαζόμενος της "Atos" επιθυμεί να είναι πολιτικά ενεργός, θα πρέπει να διαχωρίζει την πολιτική του δραστηριότητα από τις επαγγελματικές του ευθύνες». Αυτή τη δέσμευση - εντολή της εργοδοσίας καλούνται να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας πληροφορικής «Unify» (εξαγοράστηκε από την «Atos»), στο πλαίσιο του «κώδικα δεοντολογίας και ηθικής» που έχει συντάξει η πολυεθνική, απαιτώντας από το προσωπικό να τον υπογράψει.

Την καταγγελία κάνει η ΚΟΒ Πληροφορικής της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η οποία απευθύνεται με ανακοίνωση στους εργαζόμενους της συγκεκριμένης εταιρείας και συνολικά του κλάδου και τους καλεί να σκεφτούν: «Για ποιο λόγο απασχολεί την εργοδοσία της Unify η πολιτική δραστηριότητα των εργαζομένων της; Για ποιο λόγο, ενώ αυξάνει την κερδοφορία της και προχωράει σε νέα ανοίγματα στον κλάδο, απαιτεί από τους εργαζόμενους να αφήσουν τη συνδικαλιστική, ιδεολογική, πολιτική ταυτότητά τους έξω από το χώρο εργασίας;».

Η απάντηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι ότι «η Unify προσπαθεί να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση μέσα στο χώρο εργασίας, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στους κομμουνιστές και σε όσους εργαζόμενους έχουν πάρει την απόφαση να αγωνιστούν και να μην υποκύψουν στις απειλές της, δρώντας σαν λαγός ακόμα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να φέρει νόμο στη Βουλή που θα προβλέπει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Προσθέτει ακόμα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η «Unify» προσπαθεί να νουθετήσει τους εργαζόμενους, να παρέμβει και να παρεμποδίσει την πολιτική δράση. Επανειλημμένως έχει προσπαθήσει να μπλοκάρει τη λειτουργία του επιχειρησιακού σωματείου, να βάλει εμπόδια στη δράση του κλαδικού σωματείου, να απειλήσει και να επιπλήξει τους κομμουνιστές και τους πρωτοπόρους εργαζόμενους μέσα στην εταιρεία. Οπως, επίσης, δεν είναι και η μόνη εταιρεία του κλάδου που το έχει προσπαθήσει αυτό.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να απαντήσουν αποφασιστικά σε αυτήν την πρόκληση της εταιρείας, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία τους σε επίπεδο επιχείρησης και κλάδου, να συζητήσουν το πώς σήμερα θα διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, πώς συνολικά οι εργαζόμενοι θα χαράξουν το δικό τους δρόμο για την τελική ανατροπή όλων αυτών που θησαυρίζουν στις πλάτες τους και θα κάνουν δική τους τη ζωή που τους αξίζει».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org