Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στο κεφάλαιο

...και απειλεί το λαό με παραπέρα τσάκισμα των ήδη πετσοκομμένων δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα

Από τη χτεσινή περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Ζάκυνθο

Eurokinissi

Από τη χτεσινή περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Ζάκυνθο
Τη δέσμευση απέναντι στο κεφάλαιο για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, ευνοϊκότερο για την κερδοφορία του, με μείωση της φορολογίας και στήριξη των επενδύσεων, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Ζάκυνθο. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, καμωνόταν τον υπερασπιστή του λαού εγκαλώντας την κυβέρνηση για αντιλαϊκά μέτρα που μαζί έχουν ψηφίσει στη Βουλή.

«Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα (...) Είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο ότι η οικονομία χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών (...) το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση - και στη στήριξη - ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα (...) Χρέος της ΝΔ και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Ελληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το εξίσου αντιλαϊκό με το εφαρμοζόμενο μείγμα αστικής διαχείρισης που προκρίνει το κόμμα του.

Προέτρεψε, μάλιστα, το λαό να καταβάλει την προσπάθεια που είναι αναγκαία για να «επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης» και να «δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, δουλειές, μην αφήνοντας κανέναν πίσω». Βεβαίως, τα λεγόμενά του καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μπροστά στην πραγματικότητα για το λαό ακόμα και σε κλάδους με ανάπτυξη, όπως ο τουρισμός, τον οποίο επικαλέστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι συμπιέζονται από τα μονοπώλια...

Ζητάνε «απαντήσεις»... γι' αυτά που ψηφίζουν μαζί με την κυβέρνηση!

Ο Γ. Κουμουτσάκος, απ' την πλευρά του, σε ρόλο υπερασπιστή των αδυνάτων, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προέτρεψε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «τι έγινε το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, αλλά και το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα του 2015; Τι έχει να πει στους συνταξιούχους που τους κόβει τις συντάξεις; Τι απαντά στους πιο αδύναμους για το ΕΚΑΣ; Τι λέει στους πολίτες που υπόσχονταν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ;...»!

Ο Γ. Κουμουτσάκος υπερασπίστηκε επίσης την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για τους πρόσφυγες και προέτρεψε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για να μην καταρρεύσει. Σχετικά με τις γερμανικές οφειλές, δήλωσε ότι «οι διεκδικήσεις της Ελλάδας είναι ενεργές και ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί».

Τέλος, για την αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΝΔ, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, δηλώνοντας πως «ούτε ένας νεοδημοκράτης δεν πιστεύει ότι υπάρχει εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ».

Η κυβέρνηση δεν έχασε την ευκαιρία για νέο γύρο κοκορομαχίας, με την Ολγα Γεροβασίλη να προσάπτει θράσος στη ΝΔ, καθώς, όπως δήλωσε, απευθύνει στην κυβέρνηση «ερωτήματα για τα οποία θα έπρεπε η ίδια να έχει απαντήσει και απολογηθεί» και κυρίως «για το φαύλο κύκλο όπου καθήλωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ