Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
«Εθνική στρατηγική» και «συναίνεση» για το καλό του κεφαλαίου

«Εθνική στρατηγική» και «εθνική συναίνεση» ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα», εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την απουσία τέτοιων στοιχείων, ουσιαστικά για το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί μεγαλύτερη στοίχιση του λαού κάτω απ' τις σημαίες του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε με νόημα ότι «υπάρχει μία κοινωνία η οποία είναι ακόμα πολύ θυμωμένη». Μάλιστα, υποκριτικά εξέφρασε την ανησυχία του για τις χαμηλές προσδοκίες της κοινωνίας, την ώρα που το κόμμα του και το σύνολο των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης επιχείρησαν και επιχειρούν να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων και του λαού.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ο Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «υπάρχει μία μετάλλαξη του μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 4% (...) σε κάτι τελείως διαφορετικό, σε ένα μόρφωμα το οποίο θα το ονόμαζα "Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του ΣΥΡΙΖΑ" και όχι "ο ΣΥΡΙΖΑ"», και συμπλήρωσε: «Η αναφορά του κ. Τσίπρα δεν είναι πρωτίστως η κοινωνία αυτήν τη στιγμή. Ασχολούνται με την υποστήριξη κύκλων, διαμορφώνουν συσχετισμούς, οι οποίοι είναι συσχετισμοί θυλάκων εξουσίας».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την κεντροαριστερά, ανέφερε: «Αυτός ο χώρος τον οποίο ονομάζετε Κεντροαριστερά - και υπάρχει - περιλαμβάνει πάρα πολλούς ανεξάρτητους και αυτόνομους, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να διατυπώσουν μία ενιαία πρόταση, όχι μόνον πολιτικά και προγραμματικά, αλλά και οργανωτικά...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ