Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές και μικρές πόλεις συνεχίζεται το καλοκαιρινό ταξίδι του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αυτές τις μέρες. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Τετάρτη

-- Στη Σπάρτη, στο πάρκο Ευαγγελιστρίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ομιλία από τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία από νεανικό συγκρότημα με την Τζίνα Βελδέκη, λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Κόκκορη. Στο χώρο θα λειτουργούν μεταξύ άλλων έκθεση αφιερωμένη στον ΔΣΕ, βιβλιοπωλείο, χώρος σκάκι.

-- Στο Βόλο, στη Νέα Δημητριάδα, στις 8 μ.μ., στο πάρκο της περιοχής (Ορμινίου και Θερμοπυλών). Θα μιλήσει ο Αποστόλης Στεργιόπουλος, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του.

  • Αύριο, Πέμπτη

-- Στο Δήλεσι, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με θέμα το Προσφυγικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα με τραγούδια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ομιλία από τον Θεοδόση Μπενάτο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ. Προβολή βίντεο με θέμα το Προσφυγικό και λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για το Προσφυγικό και βιβλιοπωλείο.

  • Παρασκευή 26 Αυγούστου

-- Στη Λάρυμνα, στην πλατεία Μαλέρδου, στις 8.30 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο με αναφορά στις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της περιοχής και του νομού, αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, παρουσίαση του βιβλίου «Η σιδερένια φτέρνα» του Τζ. Λόντον από την Ανδριάνα Μπαφούτσου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ, λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Οι εργατικοί αγώνες του χτες φωτίζουν την πάλη μας σήμερα», αφιερωμένη σε μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την περιοχή.

  • Σάββατο 27 Αυγούστου

-- Στη Χίο, στο Κόκκινο Φαναράκι, στις 8 μ.μ. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στους αλύγιστες Χιώτες ναυτεργάτες - αντάρτες, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον ΔΣΕ, ομιλία από τον Νίκο Ρεμπάπη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ