Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πυκνώνει η φεστιβαλική δραστηριότητα

Συνεχίζει το ταξίδι του ανά την Ελλάδα το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που φέτος είναι αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση και έχει σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα γίνονται οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Στο μεταξύ, αυτήν την περίοδο οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περνούν από νησιά και πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πλήθος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γίνονται και τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα:

  • Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, στις 7 μ.μ., εκδήλωση με ομιλία, συζήτηση και ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι.

-- Στην πλατεία Μιαούλη της Σύρου, στις 8.30 μ.μ., με αφιέρωμα με τίτλο «Η τέχνη στην ΕΣΣΔ - Από τη Ρωσική Πρωτοπορία στον Σοσιαλιστικό Ρεαλισμό», ομιλία από την Φραντζέσκα Πρωτόπαπα, στέλεχος της ΚΝΕ, και μουσικό πρόγραμμα.

-- Στο Μανταμάδο Λέσβου, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Προβολή του ντοκιμαντέρ «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη», ομιλία από την Στέλλα Δήμου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, λαϊκό γλέντι με τους Παναγιώτη Κάιτατζη, Ανδρέα Ανδρέου και Ηλία Μαντικό.


-- Στο Βαθύ της Σάμου, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Εκθεση βιβλίου αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, θεματικές εκθέσεις, δραστηριότητα για παιδιά, παραδοσιακούς χορούς από τον Κύκλο των Εφήβων του χορευτικού συγκροτήματος του Εκπολιτιστικού - Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών και συναυλία με τους «Opal».

  • Αύριο, Σάββατο:

-- Στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πετρινού, γίνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ για το νομό της Αρκαδίας. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου του Κόμματος. Ακόμα: Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Ριντ «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» και γλέντι με λαϊκό μουσικό συγκρότημα από το χωριό Λίμνες Αργολίδας. Στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση για τις κατακτήσεις του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και δραστηριότητες για μικρούς αλλά και μεγάλους.

-- Στο Μεσολόγγι, στις 7 μ.μ., στο θεατράκι στο Λιμάνι, εκδήλωση που κορυφώνει το αθλητικό camp της ΚΝΕ που άρχισε από τις 18 Αυγούστου στην πόλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επίδειξη πολεμικών τεχνών. Συζήτηση για τον αθλητισμό με θέμα «η πείρα από την ΕΣΣΔ», όπου θα μιλήσουν ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Νικάκης, πρώην Διεθνής Διαιτητής. Βράβευση των συμμετεχόντων στο αθλητικό camp. Συναυλίες: Hip hop με τον Razones P.L., blues με τους Blues Bash-acoustic set και λαϊκό γλέντι με τους Δημήτρη Φραγκούλη, Νάσο Στεργίου και Ευθαλία Λώλου.

-- Στην Κω, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο «Ξενία» με: Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα του νησιού, συναυλία από νεανικό συγκρότημα του νησιού με τους Ευρίκλεια Κατσάβαρου, Χάρη Καματερό, Ευριπίδη Δέμο, ομιλία από την Μαρία Γκιτάκου, στέλεχος της ΚΝΕ, μουσικό αφιέρωμα στον πόλεμο και την προσφυγιά από τις Πόπη Ξυλουρά και Χριστίνα Καλοτίνη, νησιώτικό - κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Κοκκαλάκη και την ορχήστρα του. Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης: Θεματικές εκθέσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, παιδότοπος, τραπέζι πινγκ - πονγκ κ.ά.

-- Στην Τσαριτσάνη Λάρισας, στις 9.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με πολιτική ομιλία από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί τουρνουά πινγκ πονγκ το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στην Αριδαία Πέλλας, στις 7 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στα 40 χρόνια από το θάνατο του Μενέλαου Λουντέμη, με ομιλητή τον Γιώργο Καραθάνο, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

  • Την Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στην Ιερισσό Χαλκιδικής, προφεστιβαλική εκδήλωση με ομιλία και συζήτηση.
  • Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στον Ευρωπό Κιλκίς, εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ