Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται αυτή τη βδομάδα σε αρκετές πρωτεύουσες νομών και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες:

Αύριο, Πέμπτη

Αγιος Νικόλαος Λασιθίου, στη Λίμνη. Ομιλητής: Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Ακόμα: Εκθεση για τα 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, με τίτλο «Οταν ο λαός πήρε την υπόθεση στα χέρια του!», συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, συζήτηση για μαθητές με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα», στέκι για νέους εργαζόμενους, ανέργους, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη

Αμφισσα, πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 8 μ.μ. Ομιλητής: Τρύφωνας Κούτρας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Στερεάς του ΚΚΕ. Ακόμα: Οπτικοακουστικό αφιέρωμα με θέμα «Η ζωή ενός νέου», λαϊκό γλέντι, έκθεση για μαθητές.

Γρεβενά, πλατεία Λαχαναγοράς (Ρολόι), στις 7.30 μ.μ. Ομιλήτρια: Τίνα Κουζιάκη, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ακόμα: Παρουσίαση μαθητικής εργασίας με θέμα «Η Οχτωβριανή Επανάσταση μέσα από τα σχολικά βιβλία», ποντιακό γλέντι από μαθητικό συγκρότημα, έντεχνο - λαϊκό γλέντι.

Εδεσσα, στο «Φρύδι» (Βαρόσι). Ομιλητής: Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Ροκ συναυλία με τον Νίκο Τοπαλίδη και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Σαπουνά.

Βέροια, πλατεία Δημαρχείου. Ομιλήτρια: Ελένη Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αρτα, πλατεία Σκουφά, στις 8.30 μ.μ., την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη. Την πρώτη μέρα, θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία με τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Αναφορά στο έργο του Ναζίμ Χικμέτ, αφιέρωμα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι με τους Α. Αλεξίου και Χ. Βλαχοπάνο, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στους πρώτους νεολαίους κομμουνιστές της Αρτας (1929 - 1940) και στην ίδρυση του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ στην πόλη, λαϊκή βραδιά με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, λαϊκό γλέντι με τους Contrasto σε επιμέλεια Παν. Τσίτσικα. Τη δεύτερη μέρα, 3 Σεπτέμβρη: Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό της Αγίας Παρασκευής, παρουσίαση έκθεσης για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, διαδρομή στο έντεχνο τραγούδι με τον Στάθη Αρτινό, συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Αλέκου Τάτση.

Σάββατο 3 Σεπτέμβρη

Θήβα, Βιοκλιματικό πάρκο, στις 8 μ.μ. Ομιλητής: Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Βιντεοπροβολή «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ», λαϊκό γλέντι, παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου με θέμα το Προσφυγικό και βιντεοπροβολή για το Προσφυγικό, έκθεση για τους αγώνες της εργατικής τάξης στην περιοχή Θήβας - Οινοφύτων και βιβλιοπωλείο.

Αργοστόλι, πάρκο Νάπιερ, στις 8 μ.μ. Ομιλητής: Κ. Μουγκογιάννης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Ακόμα: Επίδειξη παραδοσιακών χορών από τοπικά σχήματα, ιστορικό αφιέρωμα στο εργατικό κίνημα της Κεφαλονιάς τις δεκαετίες 1930 - 1950, γλέντι με το συγκρότημα Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, έκθεση για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ και το τμήμα του στην Κεφαλονιά, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, μπαρ.

Λευκάδα, Ανοιχτό Θέατρο, στις 8.30 μ.μ. Ομιλήτρια: Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Βιντεοπροβολή για τον πόλεμο, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη, βιβλιοπωλείο, μπαρ.

Μεσολόγγι. Ομιλητής: Χρήστος Τριάντης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Καστοριά, βόρεια Παραλία, στις 7.30 μ.μ. Ομιλήτρια: Τίνα Κουζιάκη, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ακόμα: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, συναυλία από ροκ συγκρότημα, λαϊκό γλέντι.

Κιλκίς, πλατεία Ειρήνης, στις 8 μ.μ. Ομιλητής: Θόδωρος Αθανασιάδης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ. Ακόμα: Επίδειξη από τον παλαιστικό σύλλογο ΓΑΣ Κιλκίς, συναυλία από το ροκ συγκρότημα Northwave, ποντιακό γλέντι. Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος και βιβλιοπωλείο.

Δράμα, Δημοτικός Κήπος, στις 8 μ.μ. Ομιλητής: Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Ακόμα: Συναυλία με τους Believe και Countless Wounds, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τους πρόσφυγες, συζήτηση με τίτλο «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;», έκθεση αφιερωμένη στον ηρωικό Μάη του '36, βιβλιοπωλείο, ταβέρνα/μπαρ.

Προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνεται επίσης το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη στο Βαρνάβα Αττικής, στο γήπεδο Βρύσης. Την πρώτη μέρα θα γίνουν αγώνες πινγκ πονγκ, βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής κειμένων «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας», ροκ συναυλία, λαϊκό και νησιώτικο γλέντι. Τη δεύτερη μέρα, θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Παιχνίδια μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, τοπικά χορευτικά συγκροτήματα από Καπανδρίτι και Βαρνάβα, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι και συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Κυριακή 4 Σεπτέμβρη

Φλώρινα, Νέο Πάρκο, στις 8.30 μ.μ. Ομιλητής: Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ακόμα: Προβολή βίντεο για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα και την ΕΕ, παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα από μαθητικό συγκρότημα, λαϊκό γλέντι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυκνώνει η φεστιβαλική δραστηριότητα(25/8/2017)
Εργατικά Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα(30/6/2017)
Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη(14/9/2016)
Εκδηλώσεις σε Πάτρα, Κέρκυρα, Ξάνθη και Κομοτηνή(17/6/2015)
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται...»(11/8/2012)
Αλλες εκδηλώσεις(3/9/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org