Τετάρτη 17 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις σε Πάτρα, Κέρκυρα, Ξάνθη και Κομοτηνή

Την Παρασκευή 19 Ιούνη ανοίγει τις πύλες του το διήμερο Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Αρσάκειο.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν και τις δύο μέρες στις 6.30 μ.μ. και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

Παρασκευή 19 Ιούνη: Αφιέρωμα στο «Καπνισμένο τσουκάλι» του Γ. Ρίτσου, από το συγκρότημα και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλία με τα φοιτητικά συγκροτήματα «Between Hammer and Scythe», «Schrodinger Dogs». Συναυλία με τους «Deadbeat Escapment». Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Σάββατο 20 Ιούνη: Επίδειξη χορού από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πάτρας. Επίδειξη Kick-boxing. Βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Τα Πέτρινα Πανεπιστήμια» της Κ. Καμαρινού από την Μ. Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Συναυλία με τα φοιτητικά συγκροτήματα «Avelin», «Veandok». Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη και την Πέννυ.

Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ με θέμα: «Μαθαίνουμε την αλήθεια - Αλλάζουμε τον κόσμο», που πραγματεύεται τις παραγωγικές δυνατότητες στην Ελλάδα, τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, την ανωτερότητα της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, αξιοποιώντας και πείρα από τη Σοβιετική Ενωση. Ακόμα, θα διεξάγονται αθλητικές δραστηριότητες, ανάμεσά τους και τουρνουά σκάκι, θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» κ.ά.

Στην Κέρκυρα

Την Παρασκευή 19 Ιούνη είναι και το Φεστιβάλ ΑΕΙ Κέρκυρας της ΚΝΕ, που θα γίνει στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ψυχιατρείου και θα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στην «εξόριστη» ποίηση, βιβλιοπαρουσίαση για τα «Μακρονησιώτικα» του Γ. Ρίτσου, συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα, βιβλιοπωλείο, έκθεση φωτογραφίας κ.ά.

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Ενδιαφέρουσες φεστιβαλικές εκδηλώσεις ετοιμάζονται, επίσης, για την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιούνη από τις Οργανώσεις ΑΕΙ σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Στην Ξάνθη, το Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιούνη, στο Αμφιθέατρο «Προκάτ», στις 8 μ.μ. και θα περιλαμβάνει συζήτηση για τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και την αξιοποίησή τους προς όφελος του λαού, με τίτλο: «Ορυκτός πλούτος και Ενέργεια», όπου θα συμμετέχουν ο Βασίλης Παπαγεωργίου, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ και ο Γιώργος Κολλάρος, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ. Στο χώρο θα υπάρχουν και σχετικά θεματικά ταμπλό, με θέματα όπως «Το παράδειγμα της "Ελληνικός Χρυσός" στη Χαλκιδική», «Σύγχρονες δυνατότητες στον τομέα των κατασκευών», «Σύγχρονες δυνατότητες στον τομέα της Ενέργειας», «Διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου: ευλογία ή κατάρα;» κ.ά. Το πρόγραμμα θα κλείσει με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Στην Κομοτηνή, το Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 20 Ιούνη, στο Πάρκο Περιφέρειας, στις 8.30 μ.μ. και θα περιλαμβάνει: Παρουσίαση συλλογικής εργασίας με τίτλο: «Η αντιπαράθεση για τα αίτια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» στη Σχολή Ιστορίας - Εθνολογίας, μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» από τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλίες hip-hop με τους «Κάθο» και «Μπερδεμένο ποίημα» και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ