Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ο βολικός καβγάς για τη Δικαιοσύνη καλά κρατεί

Με την ακρόαση της εισαγγελέα Εφετών, Γ. Τσατάνη, συνεχίζει το «έργο» της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου - Τσατάνη, η οποία δίνει μπόλικη τροφή για μία ακόμα «βολική» αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ γύρω από τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Γ. Τσατάνη έχει κάνει καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Παπαγγελόπουλου, για παρέμβαση σε χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση του μεγαλοεπιχειρηματία Α. Βγενόπουλου. Η υπόθεση αφορά στη διερεύνηση για το εάν δάνεια που χορηγήθηκαν από τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου στον Α. Βγενόπουλο δόθηκαν χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί επαρκείς εγγυήσεις για την αποπληρωμή τους. Η Γ. Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, παρέπεμψε την εισαγγελέα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ σε βάρος της είναι σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα.

Η όλη υπόθεση έχει ήδη δώσει αφορμή για μία ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με πρόταση του πρωθυπουργού, συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη, πόλεμο ανακοινώσεων και έπεται συνέχεια...

Χτες, στην πρώτη ακρόασή της στην Επιτροπή, η Γ. Τσατάνη, κατά τη δίωρη κατάθεσή της, αφού ανέφερε ότι αμφισβητεί «τη σοβαρότητα» του Δ. Παπαγγελόπουλου, είπε ότι δέχεται λάσπη και πως «βρίσκομαι σε ομηρία μίας προκαταρκτικής έρευνας και πιθανότατα από χτες και πειθαρχικής δίωξης», για να προσθέσει ότι «είμαι καθαρή» και «δεν έχω καμία σχέση με το σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής και με μαφιόζικα χτυπήματα». Ανέφερε ότι δεν υπήρξε «κανένας νόμιμος τρόπος για να αναγκαστώ να παραδώσω τη δικογραφία», κάτι που της είχε ζητήσει ο Δ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου να μην την αρχειοθετήσει, «και να εξαιρεθώ από την υπόθεση».

Πρόσθεσε πως «έχω επισημάνει εγγράφως ότι η πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα βασανισμού, έρευνας και κρίσεως στο σύνολο των στοιχείων που είχα μέχρι να βάλω την υπογραφή μου. Με βασάνισε και από νομικής και από ουσιαστικής πλευράς η υπόθεση, γιατί πέρα από το προσωπικό μου κύρος θίγεται και το κύρος του εισαγγελικού λειτουργού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ