Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Αναζήτηση ρόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα

Τη δική του προσέγγιση στα σχέδια ανασύνθεσης του εγχώριου αστικού πολιτικού σκηνικού παρουσίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ».

Παρουσίασε ως στόχο «να υπάρχει στην Ελλάδα ένας δυνατός τρίτος πόλος. Να υπάρχει η δεξιά, να υπάρχει η αριστερά του κ. Τσίπρα και να υπάρχουμε και εμείς».

Σε αυτή την πορεία, ζήτησε «να πάμε με τις θέσεις μας, στο λαό και να εκλέξουμε τον Σεπτέμβριο έναν καινούργιο αρχηγό. Και αυτός ο αρχηγός, ο οποίος θα πρέπει κατά την άποψή μου να εκλεγεί με συμμετοχή 200.000 ανθρώπων και πάνω, θα έχει την ευθύνη να κάνει ένα συνέδριο για τη δημιουργία ενός καινούργιου φορέα. Θέλουμε όλοι ένα καινούργιο κόμμα; Δεν είμαι σίγουρος, αλλά ας πούμε ότι θέλουμε. Με ποιες αρχές; Η λογική να πάμε σε μια ομοσπονδία ή σε ένα συνασπισμό κομμάτων δεν με βρίσκει σύμφωνο. Γιατί ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις (...) Στη βάση θα υπάρξει μια σύγκρουση των θέσεων. Θέλουμε κρατική παιδεία ή θέλουμε και μη κρατική παιδεία; Θα είναι μέρος της προεκλογικής μάχης του Σταύρου, της Φώφης».

Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι θα είναι υποψήφιος, «γιατί νομίζω ότι εκφράζω ένα πολύ μεγάλο τμήμα αυτού του χώρου. Σημασία όμως έχει η σύγκρουση από εδώ και πέρα να είναι σύγκρουση ιδεών».

Για το αν το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να βρεθώ στα ψηφοδέλτια οποιουδήποτε άλλου κόμματος».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, σημείωσε: «Μην είστε σίγουροι ότι τα κόμματα θα κατέβουν με τα σημερινά τους ονόματα στις επόμενες εκλογές. Εννοώ ότι έχουμε - κατά τη δική μου ανάλυση - δύο χρόνια μπροστά μας και πιστεύω ότι στο διάστημα αυτό θα γεννηθούν καινούργια πράγματα και μέσα στα κόμματα».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον εκλογικό νόμο, επιμένει «να αφήσουμε το 3% ως όριο, να δώσουμε ψήφο στους ομογενείς, στα παιδιά 17 ετών, να σπάσουμε τις μεγάλες περιφέρειες και να δώσουμε ένα λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ