Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Η CIA διευρύνει το κλίμα τρομο-φοβίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») εκπαιδεύονται και ετοιμάζουν περισσότερες επιθέσεις σε χώρες της Δύσης, βασιζόμενοι σε «τακτικές ανταρτοπόλεμου», για να αντισταθμίσουν τις σημαντικές απώλειες εδαφών που υφίστανται στη διάρκεια συγκρούσεων σε Συρία και Ιράκ, υποστήριξε χτες ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, μιλώντας στο Κογκρέσο. Η στάση αυτή επιχειρεί να φουντώσει το κλίμα τρομο-φοβίας χρησιμοποιώντας ένα «εργαλείο» που έστησαν οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές.

«Το ΙΚ έχει μεγάλο πλαίσιο Δυτικών μαχητών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως επιχειρησιακοί πυρήνες για επιθέσεις στη Δύση», ισχυρίστηκε ο Μπρέναν, επαναλαμβάνοντας πως κάποιοι από αυτούς επιχειρείται να αναμειχθούν με πληθυσμούς προσφύγων που ρέουν προς χώρες της Δύσης. Εκτίμησε ότι το «παράρτημα του ΙΚ στη Λιβύη είναι από τα πιο προηγμένα και πιο επικίνδυνα», δίχως να υποτιμά τις προσπάθειες της οργάνωσης να επεκτείνει την επιρροή της και στην Αφρική. Τόνισε έτσι ότι το παράρτημα του «ΙΚ» στο Σινά της Αιγύπτου έχει γίνει «η πιο ενεργός και ικανή τρομοκρατική ομάδα στην Αίγυπτο» βάζοντας στο στόχαστρό της τον αιγυπτιακό στρατό και αστυνομία, κυβερνητικούς αξιωματούχους, τουρίστες και ξένους.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το πρόσφατο μακελειό σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο «ειδεχθή απρόκλητη βία» και «ευθεία επίθεση στις αξίες της ανοικτής ζωής και της ανοχής, που καθορίζουν τις ΗΠΑ ως χώρα». Αποκάλεσε, τέλος, το «ΙΚ» «τρομερό αντίπαλο», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν ήδη προοδεύσει στις προσπάθειες καταπολέμησης της οργάνωσης, η οποία έχει πλέον χάσει μεγάλα τμήματα εδάφους σε Συρία και Ιράκ αλλά και σημαντικά ηγετικά στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ