Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Φόροι και «αναπτυξιακός νόμος» σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά

Κινητοποίηση διοργάνωσε χτες η ΟΒΣΑ, από την Ομόνοια έως το υπουργείο Οικονομικών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με συνθήματα ενάντια στη φοροληστεία και την πολιτική που τους εξοντώνει, Ενώσεις, Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΒΣΑ, διαδήλωσαν χτες από την Ομόνοια μέχρι το υπουργείο Οικονομικών.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, Θανάσης Καλαμπαλίκης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα «ατελείωτα χαράτσια που κατατρώνε το ήδη λεηλατημένο εισόδημα, τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη σε Δημόσιο, τράπεζες, προμηθευτές που μας πνίγουν, την ατελείωτη δουλειά πρωί - βράδυ, χωρίς αντίκρισμα πλέον στην εξασφάλιση ενός στοιχειώδους ανεκτού βιοτικού επιπέδου για μας και τις οικογένειές μας».

Πρόσθεσε ότι την ώρα που τσακίζουν το λαό, «προσφέρουν νέες απαλλαγές και χρηματοδοτήσεις σε ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο» και ειδικά για τον «αναπτυξιακό νόμο» παρατήρησε ότι «δίνει τζάμπα χρήμα στα μεγαθήρια και νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, μόνιμες, ενώ για εμάς ο αυτόματος "κόφτης" θα φέρνει νέα δεινά όποτε δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός. Ενας νόμος που χρηματοδοτείται από το μάτωμα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, στους οποίους δεν πρόκειται να επιστρέψει ούτε ένα ευρώ.

Ποιος μικρέμπορας, βιοτέχνης, αυτοκινητιστής καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει ο νέος "αναπτυξιακός νόμος" για χρηματοδότηση; Το ύψος του κύκλου εργασιών που προβλέπει, η καινοτομία και η εξωστρέφεια που αφορούν και φωτογραφίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και μια περιορισμένη γκάμα μεσαίων επιχειρηματιών που έχουν τα κεφάλαια, επιβεβαιώνουν ότι για μια ακόμη φορά οι αυτοαπασχολούμενοι θα μείνουν μόνο στη θέση του πληρωτή.

Γι' αυτό και ξαναλέμε σε κάθε συνάδελφο να απορρίψει τη λεγόμενη "δίκαιη ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται το νέο προπαγανδιστικό σλόγκαν της κυβέρνησης. Να απορρίψει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που σκορπούν αυταπάτες στους συναδέλφους, ψεύτικες προσδοκίες ότι μπορεί να βρεθεί λύση αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι της χρηματοδότησης ο λύκος με το αρνί».

«Διεκδικούμε εδώ και τώρα την ανάκληση των βαρύτατων θυσιών μας. Απαιτούμε την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων, την επιστροφή του αφορολόγητου ορίου ως ελάχιστα μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα!» κατέληξε ο ομιλητής.

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν τα αιτήματά τους. Αν και το υπουργείο είχε ενημερωθεί εδώ και δυο βδομάδες για το αίτημα της ΟΒΣΑ να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό, ωστόσο δεν βρέθηκε κανείς να τους δεχτεί...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για υγεία και φόρους(12/7/2012)
Αγωνιστικά την 1η του Μάη(28/4/2011)
Καλεί τους βιοτέχνες να βρεθούν πλάι στους οικοδόμους(20/7/2010)
Διεκδικεί μέτρα στήριξης του κλάδου(17/7/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org