Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση |
Στη συγκέντρωση, μίλησαν ο πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ του σωματείου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας χαιρέτισε η Ολγα Σιάντου, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΨΝΑ, στα ψυχιατρικά τμήματα εισαγωγών η μέση πληρότητα είναι στο 113%. Σε ορισμένα φτάνει το 128% και σε άλλα το 156%! Κλινικές γεμίζουν με επιπλέον κρεβάτια και ράντζα, οι συνθήκες νοσηλείας υποβαθμίζονται σημαντικά, οι εργαζόμενοι «ξεζουμίζονται» για να καλύψουν όλους τους ασθενείς. Αντίστοιχα, σε τμήματα χρόνιας νοσηλείας η πληρότητα είναι στο 100%, όπως και στους ξενώνες και τα οικοτροφεία.
Τα στοιχεία αναδεικνύουν τις μεγάλες ανάγκες που μένουν ακάλυπτες από τις υπάρχουσες δημόσιες δομές και είναι απαραίτητη η πλήρης ανάπτυξή τους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του συμφώνου Andor - Λυκουρέντζου, που προβλέπει κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στο κλείσιμο του ΨΝΑ κ.ά.