Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Γυμνάσια ετοιμότητας από τη Ρωσία

Απάντηση στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα ανακατασκευή αεροδιαδρόμου στις Νήσους Κουρίλες

ΜΟΣΧΑ.--

Ενώ εξελίσσεται η μεγάλη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις Βαλτικές Χώρες «Ανακόντα 2016», με συμμετοχή άνω των 30.000 στρατιωτών και τεράστιου εξοπλισμού, που αποτελεί επίδειξη δύναμης και πρόβα πολέμου της λυκοσυμμαχίας στον ανταγωνισμό της με τη Ρωσία, η τελευταία δεν μένει άπραγη. Από χτες τα ξημερώματα ξεκίνησε, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ενημερώνοντας ξένες πρεσβείες και τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), άσκηση επιθεώρησης σε όλα τα σώματα στρατού, που εξετάζει τη δυνατότητα γρήγορης ανάπτυξης, συντονισμού και αξιοποίησης του εξοπλισμού.

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλη στη Βαρσοβία, που προανήγγειλε ανάπτυξη μεγάλης στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα εναλλάσσεται σε Πολωνία και Βαλτικές Χώρες και ενώ ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη συνάντηση των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας. Η ρωσική άσκηση, που θα διαρκέσει έως τις 22 Ιούνη, αφορά πάνω από 30.000 στρατιώτες, όλα τα μέσα και το Στόλο της Κασπίας Θάλασσας, όπου ανακοινώθηκε ότι συμμετέχουν περίπου 40 πλοία.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει στην ανακατασκευή του αεροδιαδρόμου στο νησί του Ειρηνικού Μάτουα, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Νήσων Κουρίλων, τις οποίες διεκδικεί και η Ιαπωνία. Οπως αναφέρεται, ο εγκαταλειμμένος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αεροδιάδρομος θα αξιοποιηθεί για την καλύτερη ανάπτυξη και παρουσία των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ