Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα σε χωριά της Αρκαδίας

«Βουνό» τα προβλήματα για τους κατοίκους της περιοχής. Σε οριακή κατάσταση το Κέντρο Υγείας στα Τρόπαια

Στο Βαλτεσινίκο
Στο Βαλτεσινίκο
Χωριά του Μαινάλου επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, κατά την παραμονή του στο Νομό Αρκαδίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή βρέθηκε στο Λιμποβίσι, όπου βρίσκεται το πατρικό του Κολοκοτρώνη, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Επισκέφτηκε, επίσης, τη Στεμνίτσα, όπου τον υποδέχτηκαν ζεστά κάτοικοι του χωριού, εκθέτοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος τους, αλλά και τη Δημητσάνα (έδρα του Δήμου Γορτυνίας) και τα Μαγούλιανα, το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου.

Το Σάββατο βρέθηκε στο Βαλτεσινίκο και μετά την εκδήλωση στην Κερπινή, επισκέφτηκε τον οικισμό Νάσια. Το απόγευμα βρέθηκε στα Τρόπαια, όπου συνομίλησε με κατοίκους. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του χωριού και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα, συζητώντας με γιατρούς και νοσηλευτές.

Το Κέντρο Υγείας υπάγεται στο Νοσοκομείο Τρίπολης και εξυπηρετεί 50 χωριά, πολλά από αυτά σε μεγάλη απόσταση από τα Τρόπαια. Τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές συμπληρώνει η απουσία μόνιμου οδηγού για το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει. Ο οδηγός, ο οποίος εξυπηρετεί ταυτόχρονα και το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, είναι συμβασιούχος και μπορεί να τύχει να μην είναι σε υπηρεσία όταν συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Με κατοίκους του χωριού στα Τρόπαια
Με κατοίκους του χωριού στα Τρόπαια
«Εύχεσαι να μην τύχει το κακό» είπε μία γιατρός στον Δημήτρη Κουτσούμπα, μεταφέροντας και την αγανάκτηση των κατοίκων για τις άθλιες συνθήκες στον τομέα της Υγείας. Οπως εξήγησε, αν κάποιος πάθει έμφραγμα, δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να τον μεταφέρουν έγκαιρα στο Νοσοκομείο Τρίπολης, το οποίο βρίσκεται 85 χιλιόμετρα μακριά. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι άρρωστοι μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

«Είμαστε το μοναδικό Κόμμα που αναδεικνύουμε σταθερά τα ζητήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ενημέρωσε γιατρούς και νοσηλευτές για την Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με την Υγεία. «Θα το παλέψουμε όπως μπορούμε» κατέληξε.

Στο Βυζίκι, όπου πήγε αμέσως μετά, ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε για λίγη ώρα στο χώρο που στήθηκε από το πρωί η κατασκήνωση των Οργανώσεων Περιοχής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, ένα παλιό σχολείο που σήμερα αξιοποιείται για εκδηλώσεις. Μίλησε με ΚΝίτες και ΚΝίτισσες και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο χώρο με έναν αγώνα πινγκ - πονγκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ