Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΘΡΙΑΣΙΟ
Συναντήσεις και διεργασίες με τους «επενδυτές»

Συνάντηση με στελέχη των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) πραγματοποίησε χτες η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία και τις προοπτικές της εταιρείας. H RZD είναι βασικός διεκδικητής της θυγατρικής του ΟΣΕ, μαζί με τους Ιταλικούς Σιδηρόδρομους, στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τον οποίο μετά και την παράταση που έλαβε πριν από λίγες μέρες, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών έχει ορισθεί η 22 Ιούνη. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τη χτεσινή συνάντηση με τους Ρώσους υποψήφιους «επενδυτές» ως συνάντηση που πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσίας» και «των προοπτικών συνεργασίας που ανοίγονται στους τομείς των μεταφορών»...

Παράλληλα χτες η «ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ» - εταιρεία διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του ομίλου ΟΣΕ - ανακοίνωσε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών του διαγωνισμού για το εμπορευματικό κέντρο Θριασίου κατά δύο μήνες και συγκεκριμένα μέχρι την 1η Αυγούστου. Αιτία της παράτασης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η διάθεση «περισσότερου χρόνου για την αρτιότερη προετοιμασία των φακέλων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους». Μεταξύ των βασικών διεκδικητών φέρεται να είναι η κινεζική COSCO, η οποία επιθυμεί να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στη διαμετακομιστική εμπορευματική αλυσίδα της ΝΑ Μεσογείου, μαζί με την απόκτηση του ΟΛΠ.

Η έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Θριάσιο για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου έχει συνολικό εμβαδό 588 στρ. με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, ενώ διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και το λιμάνι του Πειραιά.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «Alpha» σημείωσε πως η Κίνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια «ξεδιπλώνει μία νέα στρατηγική. Την ονομάζει "ο νέος δρόμος του μεταξιού". Εχει επιλέξει ως σημείο εισόδου στην Ευρώπη την Ελλάδα». Ανέφερε επίσης ότι η Κίνα ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση με τις αλβανικές αρχές για τη διαχείριση του λιμανιού του Δυρραχίου. Ακόμη εμφανίστηκε βέβαιος ότι εντός του έτους θα καλυφθεί ο στόχος των 2 δισ. αποκρατικοποιήσεων και υπενθύμισε ότι βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί «έως το '18 να συγκεντρώσουμε 6 δισ. από αποκρατικοποιήσεις. Αν δεν πετύχουμε τον στόχο των 6 δισ. θα χρειαστεί από αλλού να καλύψουμε αυτό το ποσό...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ