Τρίτη 10 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
Εκοψε το νερό στον προσφυγικό καταυλισμό!

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαυρεωτικής, που με άλλη μια απόφαση - ντροπή απομακρύνει μερικές δεκάδες οικογενειών από έναν καταυλισμό με κοντέινερ στην περιοχή «Νεράκι». Τους έδωσαν δύο μέρες προθεσμία για να αδειάσουν το χώρο και προχτές έφτασαν στο σημείο να τους κόψουν και το νερό από έναν κρουνό που ήταν δίπλα στον καταυλισμό.

Συγκεκριμένα, ο χώρος αυτός είχε φτιαχτεί πριν από μερικά χρόνια για να μετεγκατασταθούν οι Κούρδοι πρόσφυγες από το κέντρο υποδοχής Λαυρίου μέχρι αυτό να επισκευαστεί. Η επισκευή δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρχαν τα λεφτά και οι Κούρδοι ήξεραν ότι αν έφευγαν από το κτίριο δεν θα επέστρεφαν ποτέ, αφού τα σχέδια μάλλον ήταν να τους απομονώσουν από την πόλη.

Το ΕΚ Λαυρίου καταγγέλλει ότι η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής έχει γίνει αφόρητη, μιας και εκεί μένουν 510 πρόσφυγες, ενώ κανονικά πρέπει να έχει 280. Ετσι, μπροστά στην αδιαφορία των αρχών κάποιες οικογένειες με μικρά παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να πάνε στον καταυλισμό. Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη, 5 Μάη, αποφάσισε την απομάκρυνσή τους και έκοψε το νερό και το ρεύμα.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου απαιτεί την άμεση επανασύνδεση του νερού στους πρόσφυγες, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υποδομής στο χώρο με την υδροδότηση και ρευματοδότησή του. Να γίνει άμεσα η απομάκρυνση των σκουπιδιών από το γύρω χώρο που η δημοτική αρχή τον έχει κάνει χαβούζα. Τέλος, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και όσους ψήφισαν την απαράδεκτη απόφαση, αλλά και την προσπάθεια προβοκάτσιας με εμπρησμό που επιχειρήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Μάη στον παράνομο σκουπιδότοπο. Παράλληλα, το ΕΚ Λαυρίου παίρνει πρωτοβουλίες στήριξης των προσφύγων, συλλέγοντας και παραδίδοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ